tisdag 4 oktober 2016

Team GPS 4.e essduva på DAPIRACE NYTT

Team GPS hade 4.e Essduva i Danmark, på det ganska hår
da OLR.et , med en  far som är från Stefan Lambrecht,efter 2 syskon till v.dBulcks pappa till Rosita,olympia honan som gav KITTEL,snabbaste duvan någonsin i Belgien
Mamman är på HERO LINJEN,OLYMPIADE03, GUST JANSSEN ,med en hona som heter VICI,som nu sitter i Hooymans avelsslag,som stammar från lång medeldistans duvor från Massert.

Hemligheten är kanske, kort -kort x lång medel, för att få resultat

19 kommentarer:

Anonym sa...

När jag fick chansen att ställa frågan kring "typen" för OLR duva för en framgångsrik OLR duvgubbe i Danmark i augusti fick jag som svar:
det finns 1 max. 2 typer av duvor men det finns många olika typer av duvgubbar!
Hans råd var:
avla först 2-3 essduvor i ditt eget slag (helst efter samma par), sen kan du skicka dess syskon på en OLR slag!

Anonym sa...

Så är det. Det finns inga nybörjare som lyckas direkt i Brevduvesporten.
Det tar år av erfarenhet innan man når toppen.

Anonym sa...

beror på i vilket land

Anonym sa...

Vad menar du ?

Bengt Ask sa...

Jag,kan förstå,hur han menar ,det är nog svårare på kontinenten. Vi har det lättare att nå toppen.Om nybörjarna får hjälp av oss ganla kan de få framgångar. Det händer även i de stora brevduve länderna, hjälp är allt som behövs

Anonym sa...

Varför skall ni som knappt kan få ett svanspris nedgöra dom svenska toppslagen alltid ? Ni kan ju börja vinna över dom först . Jag har besökt en del toppslag här i Sverige och dom lägger ner mycket tid på sina duvor och är i framkant .Nä fy fan det är dålig sportsman anda av er att göra så . Kom igen och ta upp kampen med dom i stället för att ha alla ursäkter !!!!

Bengt Ask sa...

Det är så i alla sporter.
Vill man vinna ,får man satsa, jag menar att detvär oftast svårt för en nybörjare att nå framgång,men det går. Där kommet hjälpen in ,som vi behöver ge alla nya

Anonym sa...

Höj upp dom i stället genom att skriva om dom och deras duvor och omnämna dom i stället för att skriva dom inte kan något och att dom är efter alla andra toppslag i andra länder !!! Det är dom som skall vara profiler för nybörjarna !!! Men idag vill man inte höja upp någon så dom blir profiler utan man nedgör dom i stället !!!

Bengt Ask sa...

Jag känner mig angripen. Mitt försvarstal blir inte långt. Vad jag kan säga är;jag har försökt få några av de "stora" att ge mig underlag till artiklar,har fått klara NEJ av ett par stycken, 4 st har inte svarat överhuvudtaget,2 har lovat att återkommabmed uppgifter,bilder m.m. men inget händer,efter på tryckningar ,har man låvat återkomma,men...
Jag orkar inte truga och be om att få skriva om dem.
Det är inte helt lätt med de utländska jag skrivit om heller,kanske för att de inte vinner något om jag skriver från lilla Sverige.

Är vi ärliga,måste vi erkänna att vi är långt från toppen,vi Svenskar,om vi jämför med kontinenten

Anonym sa...

Har jag sagt till dig att det är dom svenska slagen vi vill läsa om ...Tycker inte det är så märkligt dom inte svarar dig när dom läser sådant "Är vi ärliga,måste vi erkänna att vi är långt från toppen,vi Svenskar,om vi jämför med kontinenten" med jämna mellanrum på din sidan . Jag har ju set slagen på kontinenten i modern tid och jag vet inte om vi är så långt efter . Dom har andra förutsättningar än vi där i mot !!!

M.v.H
Tony

Anonym sa...

Alla kan skaffa sig bra duvor men att lyckats
är en annan femma.
Då måste nog man ha fingertoppskänsla med rätt duvor och parningar och det har man nog eller mindre av och sen ska man kunna sköta dem på bästa sätt så de presterar en helt år.
Och har man det så har man det om man är nybörjare eller erfaren.

Anonym sa...

Ja just ja Tony det är därför enligt dig vi köper svensk lantras av varandra här i Sverige men ingen söker sig dit som du nämner "de" är inte långt före oss? Hur många har du själv skaffat av de som inte är långt före oss? Snälla de är i en värld för sig, OM vi pratar toppen mot toppen.

Anonym sa...

"Är vi ärliga,måste vi erkänna att vi är långt från toppen,vi Svenskar,om vi jämför med kontinenten"
Kan någon skriva något om detta?
Bengt har skrivit tidigare om "Skillnadens skillnad", men det handlar om "brevduva och dess kvalité".
Beskriv, på vilket sett är vi "långt i från toppen"!
Tack för orden!

Bengt Ask sa...

Jag har sett en stark utveckling i Europa,även i Danmark,på det sportsliga planet. Organisatoriskt har det skett en enorm förrändring överallt. I sverige har vi inte hängt
med ,när samhället förändrats,med en stor digital förändring, står vi stilla,t.ex. har vår hemsida en stor potential som inte utnyttjas. Vi har fått en förändring i år med bättre reultat ,tack vare Nils Folkes stora arbete. Vi är där Europa var för 20 år sedan. Den bristen i utveckling på det organisatoriska planet hindrar också en utveckling på det personliga planet för den enskilda medlemmen.
Vi behöver en framtidstro ,den kan unga tankar ge

Eftersom vi är begränsade,genom att vi inte har gemensamma träffar ,kring brevduvan,får vi inte veta om de bästa duvorna och deras skötsel. För hade vi utställningar som fick oss att träffas och prata duvor, i dag hade vi kunnat göra samma sak i en ny firm. Ett av de stora problemen i Sverige är det "hemliga",att inte ärligt kunna säga vad den bästa duvan i mitt slag är för någon,från vilken gubbe och vilken stam. Detta innebär att vi inte får någon utveckling i Sverige.
Med Pipa och övriga auktions sajter har vi fått en öppnare marknad. I Sverige är linjen;hemlighet,och vi kan därmed inte utvecklas


Anonym sa...

Varför är så många rädda att visa upp ?
Ser på Tony, Adde, Patrik de berättar lite vad de har och tänker på FB men inget av de andra ? Har de så bra duvor i slaget så de är rädda för tjuvar ?

Anonym sa...

Jag har köpt in säkert 150-200 duvor från Belgien och Holland . Det bästa jag gjort var att behålla min farfars duvor för dom har lämnat allt för mig nästan .Det vi köper i Belgien och Holland är det dom inte vill ha och det är i alla fall inte bättre än det vi har själv . Jag köper gärna svenska duvor .Jag köpte en essduva för några år sedan utan stamtavla men den hade flyget bra .Den lämna essduva för mig direkt . I år har jag köpt unge efter den som i mina ögon är Sveriges bästa duva dom sista åren . Och jag har skaffat en hane som lämnat essduvor . Och så har jag lite avels samarbete med en svensk där vi parar topp duvor med topp duvor !!! Så jag tror mycket på svenska duvor nu för tiden .

Organisationen är nog på rätt väg!!! Om där nu är sådana möjligheter i hemsidan tycker jag du skall fråga om att ta över den och sköta den . Du har gått med i redaktionen men jag tycker inte tidskriften lyft sig något speciellt .Jag saknar intervjuer med svenska toppslag !!!

Bengt Ask sa...

Du har rätt,som vanligt Tony. Att köpa duvor från Holland och Belgien är svårt. Att köpa duvor där ,kräver förstånd och förmåga att se vad som finns inuti den som säljer duvan.
Jag har låtit bli(inte haft råd) att köpa duvor från "moderslandet",har köpt mest från Tyskland,där jag lättare fått personlig kontakt. Ärlighet hos en duvgubbe är det första som krävs om jag som svensk och liten plånbok,ska få av de bästa duvorna. Röder bsom är Pastor, var en sådan, min nya vän Olaf Gehrken är en annan,som jag litar på,men om jag
Fått detbästa återstår att se. Jag har skaffat massor av kontakter genom min bloggoch kunnst få en mängd duvor gratis,men konsekvent sagt nej. från vissa har jag köpt först och skrivit sen,det ger mig sinnesro att inte tänka på affärer,närnjag vill känna på,duvor. Jag har däremot flera koppar kaffe som väntar på att bli uppdruckna hos duvgubbar runt om i Holland o Tyskland. Man måste ha mer än en stor plånbok för att få rätt duvor.

Det finns många som kan sköta hemsidan som är mycket duktigare ån jag på det. Ungdomli entusiasm är det allra bästa,ungdomlig i tankarna inte vad gäller prästbetyget
Jagnförsökte för ett par år sedan,men ,men ansågs inte passa,tror jag.Dessutom har jag intebkraften. Kunde vara något för våra unga med invandrar bakgrund

Anonym sa...

Bengt du skriver (helt rätt) att vi måste hjälpa nybörjare ...
Jag kan ge ett tips för "nybörjare" som fungerat för mej vid inköp av duvor.

99% av det som säljs är duvor som uppfödaren inte är nöjd med därmed är de till salu.
Det spelar ingen roll vem den är. Bengt, Tony eller jag. Det säger jag bara att hjälpa nybörjare. :))) (Sorry Bengt om jag nu gjort en skada på din framtida duvförsäljnings lack!)

Min tips:
När jag tycker om en stamtavla på duvan, som är till salu, frågar alltid säljaren om det finns en helsyskon till salu till den duvan, han eller hon vill sälja, för jag behöver egentligen en hona (om det är en hane som är till salu) eller en hane (om det är en hona som är till salu). När han, eller hon säger: jag återkommer med ett svar - då vet jag att nu har jag möjlighet att köpa en bra duva! Och det är 100% säkert att när säljaren säger "ja" då säger han, hon också; "men det är en annan pris"! Men det är värt det för duvan i fråga inte är en bortsorterad duva som 99% av fallen! Den duvan tänkte han behålla själv!

Hoppas att nu ska vi inte läsa på din blogg Bengt att du säljer X, Y. duva som egentligen du tänkte behålla men ... :)))

M.V.H. / Nacka skiten - Sälj inte


Bengt Ask sa...

Bra kommentar,särskilt den sista meningen är viktig.
Du har egna förslag till hur en köpare ska agera,det är bra eftersom köparen har ett eget ansvar
Som jag skrev i en kommentar, vill jag ha förtroende för den jag handlar av
Ta kontakt och diskutera kring duvan