PRANGE

Günter Prange,definitivt en av de största brevduve männen i tysk brevduvehistoria.
I dagarna hålls en auktion på några duvor från honom på PIPA.
Ett par artiklar på PIPA publicerades som reklam innan själva auktionen som började i måndags.
Att skriva om Prange  är att skriva om RINGLOSE.  Nästan alla brevduveälskare är medvetna om storheten  RINGLOSE.  Ringlose  är en duva utan riktig rimg
han blev aldrig ringad i tid utan fick en plastring.
Ringlose
I den tyska tidskriften  Die Brieftaube skrev redaktören Klaus Kühntopp att Ringlose är den bästa duvan i modern tid i Tyskland.
Vem är  Günter Prange?
Han är nu 74 år och är en tyst och tillbakadragen man (har  varit en elitbrotare i tyska landslaget). Man undrar naturligtvis hur han kunnat rada upp mästerskap och essduvetitlar i flera decenier.
Han startade väldigt tidigt med  duvor och hade tidigt framgångar. Men det stora genombrottet var när han blev dustrikts mästare 1987 i 8.e dist. 4.250 medlemmar.
Sin första essduvetitel i Tyska förbundet  vann han 1995, med en orig  från belgiske mästaren deKonijk van Houcke
På den tiden hade han en
stam av Delbar duvor .

Prange är när han tävlar helt focuserad på tävlingen , men då och då tar han semester från sporten.
Ringlose,s far

 "son Beatrixdoffer" orig.Koopman

Nu efter alla förbundsmästerskap är "Gouden Duif";den bästa titel han kan vinna. Det har han naturligtvis gjort också,6 ggr har han fått utmärkelsen,senast 2013
Tysklands bästa hane 2001 är 802 Eurostar


Tysklands bästa 2001
TYSKLANDS BÄSTA 2001
1009 blev 2.a essduvai Tyskland 2003 efter Ringlose med en Koopman efter Ons Louis linjen(


1530 blev 3.a essduva i Tyskland 2005

MEN... 
även andra har dragit nytta av RINGLOSE blodet, 2002 blev  BÄUMER -SANDBOTE  korade med bästa duva i Tyskland, 2005 blev Toni Van Ravenstein den som fick äran att få inneha Tysklands bästa. Båda dessa var barnbarn rill Ringlose. 


RINGLOSE,s bakgrund
Ringlose föddes i slutet av 1995 och blev inte ringad eftersom Gűnter helt enkelt inte hade några ringar,pappan var Koopman hanen 959 son Beatrixdoffer , mamman var barnbarn till Delbar stamparet  51 x 173. En bror hade det året flugit helt fantastiskt och hade 6 första pris,men blev stulen tillsammans med alla de andra flyghanarna. Günter blev den dagen av med en hane som få haft lyckan att äga,men turligt nog hade han en bror som var ringlös,det fanns inga andra syskon eftersom mamman hade fått lämna avelsslaget p.g.a. dålig hälsa. RINGLOSE fick bli stånd in för sin bror i aveln. Första ungen var 802,som tävlades försiktigt som 1-årig,men tog pris i varje tävling och blev korad till Essduva i "kreisverband166" det som nu kallas för regionsförbund. Året efter som 2-årig tävlades han fullt ut och blev ESSDUVA i Tyskland.En halvbror på fadersidan är 330 som tog 8 .a1.a pris
Att  räkna upp alla toppduvor här,går inte, jag föreslår en Google sökning.

En anledning till framgången säger han,och andra hans ständiga närvaro i slaget,han bor praktiskt taget i slagetboch noterar alla för och nackdelar med den enskilda duvan. Hans slag har enormt med luftvolym som gör att duvorna som dessutom har mycket plats håller sig friska.

Aveln, är det viktigaste!
"Jag planerar redan nu aveln för nästa år. Vilka skall jag anväbdavoch vilka planerar jag som inslag.? Min avels strategi är sådan att nästan alla tävlingsduvor kommer ur korsningar.

Till auktionen kommer ungar efter min 261 och 520
261 med 10 1.a pris här exempel på auktionsungars stamtavla


S
(Hartmans aö 


520 7 x 1.a

Här nedan bild på slaget


520 och stam på auktionen

,5


Till slut , Prange gjorde ett uppehåll från 2013,sedan han blev utsatt för en skatterevision en gång när han inte var hemma ,men skattemänniskorna gav sig inte utan hämtade frun då hon var på gudstjänst i kyrkan och det blev för mycket för Günter som omedelbart bestämde sig för att inte längre tävla,men gamla fru Koopman övertalade honom att åter börja,så nu kanske vi får se honom i prislistorna igen.


Nl 959, RINGLOSE, s får,bilden från mars i år när 959 är 22 år

Kommentarer

Anonym sa…
är det pranges händer så stora, eller 959 är så liten, att man kan tro det är ingen brevduva han håller?
jag har inga såna dvärgduvor!
Prange är en fysiskt stor man ,en brottare med en "brottar nacke" och stora händer, 959 är en normal stor duva

Populära inlägg i den här bloggen

Avelsduvor till salu

8 1 5 !!!!!!

Träning,hur mycket och när.