Fortfarande aktuellt,skrivet för snart 2 år sedan

måndagen den 2:e januari 2012

Hur ska vi göra

Frågan är, ? ska vi göra som vanligt med krisen i förbundet! Ingenting. Eller ska vi försöka vända den negativa utvecklingen ?  Jag gick med i  Simrishamns brevduveklubb 1967 som 13 åring och har under den tiden, 45 år, inte upplevt någon speciell nydaning. Samma dåligt fungerande organisation ,fylld av manipulerande medlemmar son endast tänker på sig själva. Inga tankar på framtiden,t,ex. propaganda. I propagandan tänker jag att vi i den måste tänka nytt,precis som i övriga brevduvesporten. Vi lever i ett modernt samhälle som hela tiden utvecklas  i demokratisk riktning med ett annorlunda tänkande kring jämställdhet (kön,arbetsliv,sexualitet,ras m.m). Frågan är om vi är redo att ingå i ett modernt samhälle?Vad gäller Skåne - Göteborg frågan tror jag att varje del bör bli så stark som möjligt utan tanke på hur den andra delen gör, när sedan varje del är stark kan de tillsammans gå vidare.Att rädda förbundet som sådant är inte det viktigaste utan att rädda de enstaka medlemmarnas intresse.när de är räddade kan vi börja bygga organisationer. Som skåning har jag länge undrat över varför vi inte har rejäla skåne tävlingar där alla kan delta i konkurrens mot  alla övriga i så stora och intressanta tävlingar som möjligt.Prestige i en tävling ger intresse och möjlighet till PR. Det gör inte en tävling lokalt mot ett par hundra duvor som bäst.
Som vanligt ber jag om att ni hjälper till med att skapa debatt genom att lämna din  åsikt här som komentarer,

Kommentarer

Anonym sa…
Tyvärr det skulle kosta för mycket för att ändra riktning. Och om någon skulle sartsa på brevduvesporten ändå de flesta av medlemmar fattar inte så mycket av allt det här.
Anonym sa…
Alla måste fråga sig varför de började med duvor. Var det inte för att man älskar sina fåglar som man vill sköta varje dag och testa dem i tävlingar mot andra duvor? Och sitta och vänta på att de skall dyka upp från skyn. Eller att köpa nya duvor och försöka lista ut vilka som passar ihop med vilka. Nu är sporten mest avundsjuka på varandra och förändringar av flygrutter som skall gynna det egna slaget. Att vi skall vara ett enat förbund är ett måste, om vi har flygtävlingar ihop är en annan fråga, men att vi träffas varje år och pratar och tittat på utställda duvor är ett måste om sporten skall överleva
Anonym sa…
Vad är syftet med att Sverige skall vara uppdelade i tre förbund? Det kan inte vara annat än avundsjuka!! Vi bör focusera på våra egna duvor oavsett vilka resultat vi får och försöka på nytt igen tills framgångarna kommer och gör de inte det så är det ändå roligt med duvor
Anonym sa…
Jag vill säga en sak jag tycker kan "bidra" till ett bättre fungerande flygsäsong. Jag tycker man skulle kunna införa ett system som möjliggör att kunna släppa duvorna "UTANFÖR" helgerna.
Det har hänt många gånger under flygsäsongen att vi hade vackert väder från måndag till fredag men till helgen blivit hopplösa! Varför inte ta vara på tillfällena då möjlighet finns? Det är bara en organisation och snabb kommunikations fråga! Hitta möjligheter hur det skulle kunna lösas på ett "smärtfritt" sätt!
Det viktigaste i detta sammanhang är kommunikationen! Vi lever i ett samhälle som byggs på "kommunikation" (mobiltelefon, sms, internet, hemsida, email, facebook o.s.v. men brevduvesporten haltar efter.
Anonym sa…
Intressant att kunna släppa duvorna under veckan, men vem skall göra det? Jag kan inte se att folk står på kö för att vara flygledare. Det kommer då att kosta mer att flyga och folk tycker redan att det är dyrt! Vi får inte bara tänka på var och när duvorna skall släppas utan hur vi skall ha kvar de som vi tävlar mot
Anonym sa…
Svar till Anonym 22:25 (22:25=tid)
Då ska man göra dem "odödliga"!
För vad gör du om tio år när 70% av medlemmarna är borta?
Jag fattar inte ditt resonemang för ju bättre flygsäsong (service) man gör desto fler "nöjda kunder"! De flesta av oss "kastar in handduken" p.g.a. att de inte får ut det man betalat för. Om man har haft en dålig start med träningar och fortsätts med dåliga släpp varför ska man betala för de? Ett enda dåligt släpp är för mycket!!!
Det är därför jag skriver "hitta lösning att kunna undvika katastrof flygningar".
Anonym sa…
Replik på 08.56!
Ingen vill tappa duvor på flygningar. Jag tycker också att servicen skall vara så bra som möjligt, men frågan kvarstår ändå vem det är som skall åka runt och släppa duvor årets alla dagar? De som är nu får ofta skäll när odlare tappar duvor. Utveckla gärna dina tankar. En annan fråga är om vi skall ha en fysisk tidning eller endast en webb baserad tidning? Skall vi kanske gå ihop med Danmark eller Norge och ha en gemensam tidning? Vad skall det kosta att flyga? skall det vara en avgift för att flyga med ungar och en annan för att flyga med äldre? Skall varje flygning finansiera sig själv? Skall vi ha några SM flygningar och hur skall dessa se ut?
Anonym sa…
Jag instämmer
Anonym sa…
Lägg ner allt som har med "egen" fysisk tiding att göra. Gå ihop med Danmark,Norge ang. den biten. Enligt mitt tycke så skulle det ha gjorts för länge sedan, då hade vi suttit med MKT bättre förbundskassa än vad vi gör nu med.
Det här med vardags flygningar blir svårt, man får vända på steken och tänka på att det finns många som jobbar som håller på med brevduvor..allt ska klaffa och plus att det ska finnas folk som ställer upp på körningar och det lär kosta ännu mer än vad det gör idag.Dåligt väder på lördag,osäkert på söndag..hmm släpp inte duvorna då..känns som att vi måste släppa pga att det är spikat.Kör hellre tillbaka duvorna och alla nöjda utan tapp..sen på det igen helgen där på!!
Måste väl finns sponsorer att få fram, dra in den frågan..för pengar måste fram..det avgör allt idag..även i denna sport/hobby vi håller på med.Allt styrs på grund av pengabristen!!!
Allmänt så känner jag att vi i Sverige borde ta och KOPIERA ALLT som danskarna gör..då är vi direkt på bättre bana..svårare än så är det inte!!!
Anonym sa…
Varför skulle de andra förbunden komma tillbax? Till vad..?? Det råder kaos inom SBF, vem vill hoppa på det tåget..hhhmmmm? Men att det borde finns ETT förbund..det håller jag med om till 110%!!!
Tänker bara på att det blir svårt just nu...mycket måste lösas inom SBF innan det finns chans att de andra kommer tillbax igen!
Anonym sa…
Ja, Göteborg kommer inte att komma tillbaka förrän leasingavtalet gått ut. Tyvärr så tycker de flesta göteborgare att det går bättre nu när vi står utanför och andra förbund vill dela på transporterna med oss och vill bl.a. Av dessa anledningar inte gå tillbaka.MEN vi måste enas i hela Sverige för att överleva och helst utveckla sporten, men då måste alla sura gubbar som sitter i ledande positioner avgå. För som det är nu så är det personliga intressen och konflikter som går före brevduvesportens bästa
Anonym sa…
Tre saker ...
Jag vet inte om det är sant men,,,
1.
Jag har läst på nätet att sedan dess har vi inga papperstidningar. (f.o.m. 2014) Är det sant?
2.
Angående förbundets hemsida.
Jag kan inte hitta en spalt som heter "Senaste nytt". Det är ett måste annars ... :-(
3.
Gör det möjligt att om man är registrerad på förbundets hemsida får den registrerade person ett mail direkt när det (händer) läggs upp något nytt på hemsidan.
Anonym sa…
Bra tankar!
Det behöver finnas senaste nytt samt att den uppdateras ständigt. Nästan alla nya potentiella medlemmar söker info på nätet och finns det inget aktuellt så tittar inte folk vidare på sidan. Människor av idag har ett gigantiskt behov av direkt information och det är ett av problemen för oss om sidan inte är levande. Göteborgs förbundets sida är mer aktuell. Varför?
Anonym sa…
Tack vore de stora höjdarna som inte har lyhördhet på medlemmarna utan är helt upptagna med att tjäna pengar på medlemmarnas bekostnad.LEASINGAVTALET ÄR ETT EXEMPEL. VEM ÄR DET SOM BETALAR DE PENGARNA?Man vet hur man ska mjölka medlemmarna på pengar. Desse hjärnor skiter i vad medlemmarna tänker och tycker verkar det som.Det kommer inte dröja länge till innan brevduvesporten är helt förstörd det kan jag lova och detta tack vore vem? :-)
Anonym sa…
Enda vägen till det rätta i den här jävla brevduveföreningen är om Bengt får bestämma. Han är den enda vägen till frälsningen i det här sammanhanget.
Anonym sa…
FAN TA ER SOM INTE LYSSNAR PÅ BENGT ERA HÖNSHJÄRNOR
Anonym sa…
Hej igen! Jag tror i och försig inte att några tjänar några större pengar på medlemmarna. Det är upp till medlemmarna att rösta bort de som de inte tycker är bra. Styrelsen kan inte ta pengar från medlemmarna, det är anledningen till att det finns revisorer. Men jag tycker att medlemmarna måste engagera sig mera om det skall bli förändringar, det kan inte styrelsen göra själva. Så alla som klagar, res er upp och förbättra brevduvesporten!! Sitt inte hemma och bara tyck saker utan gör er röst hörd och förändra och förbättra!
Anonym sa…
Det gör vi nu.
Anonym sa…
Bra! Då kanske vi har ett förbund om ett par år!
Anonym sa…
"Allmänt så känner jag att vi i Sverige borde ta och KOPIERA ALLT som danskarna gör.."

Kan du berätta lite mer?
Deras prislista system är rena katastrofen det känner jag till, den behöver du inte skriva om! Men det finns säkert något annat som jag ...
Anonym sa…
Jag är också intresserad av hur danskarna gör!Hur gör de?
Anonym sa…
Vi bör kopiera allt danskarna gör!!! Ja ni ser själva det är ju just såna hjärnor kommer med sådana kommentarer som gör att allt blir förstörd på SBF. Det är just därför vi aldrig kommer någonstans att helatiden titta på vad andra gör. Det är typiskt att vi vill bara andra tänker till oss detta är ju sjukt
Anonym sa…
Håller med om att vi borde titta på en egen modell. Vi är en så liten duvnation med få utövare så vi kan inte ha så många mästerskap eller kort medel och långdistansmästare. Det är också ett måste att vi måste ha minst ett one loft race i Sverige så att vi kan få nya utövare. Det skall vara ok att välja att bara flyga med ungar gamla eller bara skicka på insatstävlingar
Anonym sa…
Hej igen !

Till den/de som stör sig på mitt inlägg om danskar:

Vi ville inte kopiera, vi i SVERIGE ville ha eget.VART F*N har det lett? Jo att vi ÄNDÅ vänder oss till JUST JA-DANSKARNA och köper upp DERAS program för att ha ett uträkningssystem.Det behövdes om och mycket men ändå vände vi oss dit när Gallileo blev som det blev.VI ville ha egen tidning, VI ville inte ha ihop med några andra skandinaviska länder, JO VI FICK DET ÅXO men just ja TILL VILKEN KOSTANAD.JO tömd kassa i förbundet,höjda medlemsavgifter, ett splittrat förbund!!! NU ska vi ÅTERIGEN för ANDRA gången vända oss till DANSKARNA och fråga om vi kan ha ihop en brevduvetidning. SÅ tänk ordetligt innan ni spyr galla över någon. Hade vi gjort allt detta innan så hade vi haft ETT FÖRBUND,hade haft BÄTTRE kassa,FLER Medlemmar och sluppit allt tjafs. INGET skämmigt i mitt tycke att köpa något som fungerar väl oavsett från vem eller vilka!!! Men det kanske BARA JAG som tänker så!!
Hur många här av ER som skriver har erbjudit sig att hjälpa till inom förbundet på något sätt för att underlätta och göra saker bättre????? Börja från Er egen skugga!!!!!!!
Anonym sa…
Det hade varit intressant att lägga upp denna debatt på SBFs sida så fler kan bli delaktiga i tankegångarna. Om man ser på konversationerna så verkar vi vara tre som debatterar? Jag kommer ifrån Göteborg, men är en av få som vill ena alla i samma förbund från göteborgshåll. Hur är det i skåne?
Jag hade tänkt hålla mig borta från den här debatten eftersom jag tycker att den är bra utan min inblandning. Risken är att den som äger det här forumet(jag alltså) kan ha negativ inverkan på demokratin .Men det jag tycker är att det är väldigt pinsamt att ingen från förbundsstyrelse kommenterar.Trots allt är det medlemmar i deras Förbund som har åsikter och i bland har de åsikter som inte stämmer med styrelsens uppfattning. Det var 161 st besökare på bloggen i går och 22 lämnade kommentarer,att inte någon från styrelsen kommenterar medlemmarnas åsikter är märkligt när med säkerhet någon bland de 161 är styrelse medlemmar. Jag tycker också att en sådan här diskussion hör hemma på det andra forumet men .....
Anonym sa…
Tycker du den här uträkningsystemet har fungerat bra?har du överhuvudtaget nån aning om hur många medlemmar var kritiska över det här jävla uträkningsystemet som vi hade i år?
Anonym sa…
Nej jag har ingen aning hur många, men det verkar du jo veta väldigt bra !!!

Hade du ett bättre förslag på ett uträkningsystem? Papper och penna?

:)

Du kan inte mena att detta är sämre än det gamla som aldrig blev färdigt byggt?! Sen att det fanns "buggar" i det danska är väl inget konstigt om vi får ett helt nytt uträkningsystem som vi ska lära oss på 1 månadas tid innan första släppet?
Hade alla gjort de uppgifter de skulle göra långt innan ens säsongen skulle dra igång så hade vi inte haft det "strulet" som du påpekar medlemmar är klagar över. Men tyvär har/hade vi fel folk för de uppgifter i vårt förbund så att de sket i det. Då har vi inget bättre att vänta än "strul" !!

Men återigen,kom med förslag som du tycker är bättre!!
För att istället svära och spy galla över nätet, det gör inte situationen bättre ett dugg!!
Anonym sa…
Grabbar! Jag tror ni pratar om två olika saker! Medan den som skrev det sista inlägget pratar om det tekniska svårigheter i systemet pratar den andra om själva resultatlistans längd!
Jag hoppas att jag uppfattade er rätt! :)))
Anonym sa…
Ska vi fortsätta att prata om framtiden förutom poängsystemet som är en bisak i det stora hela?
Anonym sa…
Va fan ska vi prata om?
Hur transportburarna ska se ut?
Poängsystemet är det viktigaste.
Mästerskapet ska vara så rättvist som möjligt.
(skapar balans mellan de stora och små)
Ess duva poängutdelningen skall framhäva de snabba duvor hos odlarna.
Det är så det fungerar över allt i världen. (förutom Danmark)
Anonym sa…
Vi ska prata om gemenskap, duvor mm och hur vi ska finna vägar till att enas under ett tak. Poängsystem är en viktig del, men inte allt. Jag vill minnas att det alltid har pratats om poäng och avstånd och uppsläppningsplatser och alltid är det många som tycker att det är fel varje år
Anonym sa…
Gemenskap? Vad pratar du om? Den här typen av uträkningar med dansk system är orättvist mot våra duvor.ni undrar säkert hur jo jag återkommer med svar.
Anonym sa…
Faktumen är att många som sysslar med brevduvor har börjat tappa intresse detta kan bero på att det börjar blir för dyrt att ha duvor plus alla de här avgifter som tillkommer som tex förbund, distrikt och klubb avgift plus att alla de foder säljare måste tjäna dubbelt och mycket annat. Detta börjar faktiskt bli mycket dyrare än man tror. Vi måste tänka på hur ska vi göra för att dra ner på kostnader att locka mer medlemmar och kunna bibehålla de vi redan har. Vi måste hjälpas åt för att sporten blir mer attraktiv och framförallt större än danskar och nederländerna. Vi hade dubbelt så många medlemmar på 80 talet vad har hänt? Detta börjar bli hänsynslöst dyrt.
Anonym sa…
Det är intressanta tankar..har det blivit mkt dyrare eller köper vi mer medicin och bättre foder till duvorna? Att flyga med duvorna är numera en engångskostnad per år vilket slår fel för de som flyger med få duvor, de finansierar de med många duvor.De nya eller nygamla duvodlarna kanske inte vill flyga så många tävlingar under året? Alla utgår ifrån att alla skall flyga hela säsongen. Jag tror inte att många nya vill göra det. Hur tas dessa personer omhand. En del kanske vill satsa på insatstävlingar. Att det är övervägande äldre personer som håller på är inte konstigt med tanke på hur mkt tid det tar. Vi måste finna nyavägar för alla och inte gräma sig över att det var fler medlemmar förr. Skulle det vara gratis så tror jag inte att vi skulle få jättemånga medlemmar för det. Människor har andra arbetstider och oregelbundna. Sporten måste anpassa sig till människorna
Anonym sa…
Goda tankar.
Anonym sa…
Jag tror inte på det om man anpassar sporten efter människor ger resultat har danskarna anpassat tävlingarna eller sporten efter människor? Nej jag tror inte de har gjort det. Det behöver inte vara gratis för att locka medlemmar däremot kan många påverka kostnaderna eller ha bättre priser på tävlingar 100 kr för en första pris är skandal. De som inte tävlar och skiter i får vi slänga ut eller hitta på en strategi att motivera de. Jo jag tror och jag vet att kostnaderna kan dras ner om alla vill särskilt de som är aktiva.det är mycket gnäll och inget gör nåt. Det är det ända alla tänker på är förbundet jag tycker att vi på klubb nivå bör skita i ett förbund som inte fungerar och hela tiden har interna och ekonomiska problem som höjer kostnaderna rejält.
Anonym sa…
Jag vet inte om danskarna är några förebilder..alla förbund tappar medlemmar runt om i världen. Sporten är inte anpassad efter människor och deras jobb längre. Jag tycker också att prispengarna är ett skämt, men var skall pengarna tas ifrån om få flyger och avgifterna är låga. Då får det vara spel på duvorna. Vi köper duvor för tiotusentalskronor per slag och första pris på 100:-. Vi kommer alltid att förlora pengar på duvorna. Insats tävlingar är bra om någon har ork och tid att hålla i det.
Anonym sa…
Jag är inte säker men jag tror jag förstår dig. :)
Anonym sa…
Roligt att du tycker om vår hemsida, förutom den så är duvgubbarna här uppe lika gnälliga som i övriga Sverige
Anonym sa…
Vad är det som gör transport kostnaderna för höga?

1, många tävlingar
2, långa transporter

Vad är det som gör sporten dyr?

1, om man måste hålla många duvor

Varför håller man många duvor?

1, för det finns många tävlingar

cirkeln är sluten!
Anonym sa…
Hade vi då varit ett förbund med gemensamma transporter så hade de varit billigare..
Anonym sa…
Ett sätt att tävla på för att utröna om man har gjort ett bra jobb med duvorna är att ha en tävling där man får skicka en eller Max två duvor på. Sedan har man en tävling till där man skickar samma duvor på och sedan räknades poängen ihop, kanske till och med tredje tävling? På detta lägger man en insats på tex 300kr. Hur många aktiva har vi nu? Detta skall naturligtvis ligga utanför ordinarie flygplan, men man kan använda sig av samma uppsläppningsplatser och datum för att spara på fraktkostnaderna
Anonym sa…
Ang tidigare kommentar. Det går inte att flyga nationellt på detta sätt, men säg att 30 personer anmäler sig till denna typ av flygning. Då skulle det på en insats av 300kr generera 9000.
Anonym sa…
Mycket intressant!!!
Anonym sa…
Apropå nationalflygning och "det ska vara många duvor"..
Vilken tävling ger en högre status?
En tävling där 25 medlemmar deltar i med 1250 duvor?
Eller,
En tävling där 100 medlemmar deltar i med 100 duvor?
M.v.h. Vakna!
Anonym sa…
Det ger högre status att välja ut 1-2 duvor än att skicka 10-20 duvor. Det är inte antalet duvor som man slår utan kvalitén på duvorna som man slår. Det visar att man som duvodlare kan ta ut bra duvor. Det hade även varit intressant att spela på duvorna då. Det hade gjort att man hade pratat mer duvor med varandra. Vad säger det om duvavel att folk köper duvor varje år och pratar ihop och hoppas på resultat. Det är ett lotteri. Färre duvor bättre kvalité och kunnande. Hur många kan avel av förbundets medlemmar inte många. Bara lotteri köpare
Anonym sa…
Duvorna hade även varit friskare då och inte blivit sjuka i korgarna om duvgubbarna hade kunnat hålla koll på sina duvor. Det är få som kan hålla koll på sina duvors hälsa när de skickar 20-39/ släpp
Anonym sa…
Vi skulle behöva införa ett handikapp system i Sverige så att tävlingarna blir jämnare, tex att det är ett Max antal duvor som får anmälas per säsong eller utifrån ett poängsystem att de poäng som du vinner totalt i en tävling delas med antalet duvor du skickat. Då har även den lilla fattiga duvodlaren en större möjlighet att synas
Anonym sa…
Vi får inte glömma att det är inte deras (jag menar odlarna som skickar många duvor per tävling) fel, utan det är fel på tävlings bestämmelserna.
Man får inte glömma bort att vissa är ute efter ess duvor och vissa efter mästerskapet. Men det är katastrofalt fel att sudda ut gränserna mellan dessa två!
Anonym sa…
Från kvantitet får man kvalité. Att begränsa antal duvor på en tävling är fel. Men Sport är att pricka 1-2 duvor av skickade duvor. Varför inte ha två tävlingar i en tävling?
Verkar som alla(3)förbund ska flyga från Tyskland år 2014.
Kan det vara något för framtida tävlingar
Anonym sa…
Det låter som om vi är på väg att forma ngt, det är en bra början
Anonym sa…
Det sorgligaste i det hela är att ingen (inte jag heller) vågar "häfta" sitt namn till sin kommentar! Det finns inga nöjda varken på den ena eller på den andra sidan.
Anonym sa…
Jag hoppas att många anmäler duvor till insatstävlingen i göteborg, det är nytänkande
Anonym sa…
"Från kvantitet får man kvalité."
Ja! hos Koopman eller en annan som har råd att anställa (på heltid) någon som sköter "kvantiten"!
Här i Sverige finns det ingen som kan sköta många duvor optimalt utan att ge mediciner alldeles för ofta för sina duvor.
Har man mer än 30 par flygduvor ska man ha en slagskötare. Eller en pensionerad pappa!
Anonym sa…
Vi måste inse att vi inte kan följa Belgien, Holland eller andra större duvnationer. Vi måste göra det som funkar med våra duvor och förutsättningar. Det går inte att ha kort lång eller långdistans mästerskap. Vi har för få tävlingar. Vi borde ha fler tävlingar från samma distanser
Anonym sa…
"Jag hoppas att många anmäler duvor till insatstävlingen i göteborg, det är nytänkande"


Aldrig i livet, hade det varit någon annan som skött det hela VISST ! Känner många många som tycker och säger detta åxo. Vet inte vad eller vem det beroro på :) !!!
Anonym sa…
Jag med, men det är ändå ngn som försöker..
Anonym sa…
Hej! Ni som skriver, kan ni utveckla era tankar lite bättre? Och vem ni skriver ert svar? Jag är kanske för ung, kanske för gammal - men svårt att hänga med!
Tack!

Populära inlägg i den här bloggen

Avelsduvor till salu

Träning,hur mycket och när.

8 1 5 !!!!!!