onsdag 5 november 2014

BERLIN ,ett bra alternativ?

Jag är personligen  inte glad för Berlin som uppsläpps plats.

Berlin duvorna har en början med  flygning över land , ca 2 tredjedelar är  sådan, sedan kommer havet i 10 - 15 mil.
Studier har visat att duvor inte vill gå över vatten.

Om, vi kan få en lätt med vind i helt klart väder, kan tävlingen bli rättvis.

Senast vi tävlade från Berlin blev det katastrof, Bremen och Hannover blev också väldigt svåra där tävling över vatten visade sig väldigt svårt.

Eftersom jag är känd som gnällig vill jag passa på att ifrågasätta  kostnaderna för nationaltävlingarna.

500 kr för 6 nationaler med upp till 10 duvor.

En klar subvention till de som tävlar på national tävlingarna!

Ska de förbundsmedlemmar som bara tävlar på klubb och distrikt nivå också bli subventionerade ?

Faktum är; 94 medlemmar fick förbundspoäng i år på de 4 nationalerna.

Kostnaden var  8.000.- / tävling. Skulle vi få årets tävlingar för samma pris blir det 6 x 8.000:- =48.000:-

Skulle vi vara 94 tävlande i år också  blir kostnaden 510 kr /slag

Risken finns att vi blir färre tävlande och att transportkostnaderna blir högre!

Jag har trots stora inkomster lyckats bli nästan bankrutt,så jag är kanske inte  rätt man att kritisera förbundets ekonomiska kalkyler


37 kommentarer:

Anonym sa...

Helt rätt Bengt!

Anonym sa...

Jag hoppas att nu inte kommer en idiot och börjar skriva att "titta på danskarna, deras duvor flyger också över vattnet" ja, de har inget val. Men det har vi!

Anonym sa...

Tyskland flyger söder=över land
Holland flyger söder=över land
Belgien flyger söder=över land

Sverige flyger söder över vatten + norr över land. Så länge gamla gubbar med sitt gamla tänk får styra dessa upplägg från den gamla bubblan de lever i, så kommer det bara bli skit!!!

Danskarna har inget VAL de måste få distanser och vattnet måste de över. Men vi som har detta vackert formade land från söder till norr, med distanser som är helt underbara att lägga upp flygp. på alla möjliga sätt ska envisas att flyga från söder!!!

De stora nationerna inom brevduvesporten kan bara drömma om dessa landskap/distanser som vårat land erbjuder oss. MEN VI ÄR SVESNKAR OCH SKA VARA SMARTARE ÄN ALLA DE ANDRA!!!
PINSAMT!!

Lägg där till hur mycket kostar de 3 söder nationalerna jämfört med samma distanser från norr.Vi kunde haft 8 nationaler om inte fler om man skrotar dessa gamla tänk om flygningar från söder!!

Danskarna kan flyga hur de vill, det är därför Skåne är fullt av danska duvor när säsongen drar igång, vilken procent tar sig tillbaka till sina slag på en hel säsong???

Berlin, ja ni kunde lika gärna tagit WIEN-Österrike med i planeringen när ni ändå brassar på med ERT FENOMENALA OCH MODERNA TÄNK!!!

Anonym sa...

Helt rätt!

Anonym sa...

Varför ska bara de sombor i södra delarna av landet få tävla på långa nationslsläpp? Skippa egoismen och låt hela Sverige få tävla på långdistans. Jag har släppt i Tyskland och Holland under många år och haft minimalt med förluster!
6 Nationaler är toppen men lägg 1 norr och 1 söder på samma helg så vi slipper bli uppbundna 6 helger i rad med avbrott för midsommar! Många medlemmar har familjer och kan inte använda hela somrarna till tävlingar

Anonym sa...

England = flyger över vatten!

Duvor undviker i möjligaste mån att flyga över vatten, men gör det om de måste. Att bara flyga över land, i medvind och kristallklart väder genererar duvor som bara klarar av att flyga under dessa förhållanden. Pratade med en holländare härom året. Han berättade att när fågelinfluensan var på tapeten så flög de både norr och österifrån och hade stora förluster.Duvorna klarade bara av att flyga från söder!! Och det är duvor som vi importerar och betalar dyra pengar för. Kolla Belgarna i sydafrikas one million race! Deras duvor är knappt kvar till finalen!
Gör som engelsmänen - avla på duvor som klarar av att snabbt ta beslut att flyga över vatten.

Ljushuvudet som skrev inlägg här innan och kallade folk för pinsamma - sverige är ett avlångt land, helt rätt. Men det är också bebott i hela det avlånga landet och vi har medlemmar som bor norr om sthlm och som är med och flyger nationaler. Det heter svenska brevduveförbundet, inte sydskånska brevduveförbundet!

Vill man bara flyga norrflygningar från ljungby och jönköping så gör det i klubbarna och låt de som vill flyga lite tuffare och utslagsgivande få göra det på både norr och söderflygningar!

Anonym sa...

England flyger söderifrån pga att de vill mäta sig på de internationella flygningar ba Barcelona.
Sveriges geografiska läge och de rådande vindförhållande gör att när duvorna flyger söderut möter de motvin och när duvorna flyger mot norr har de oftas medvind. Försök nu tänka lite hur det kan påvärka respective ort duvor flyger mot!

Anonym sa...

Vad anledningen är intresserar mig inte - det fungerar i England och då kan det fungera här också!
Du kallar de som beslutat för mossiga. Dina åsikter är mossiga då de funnits Lika länge som sporten funnits i Sverige ! Att gnälla går an, men kom hellre med ett förslag på Nationaler ch svenskt mästerskap som hela Sverige kan enas om. Annars är du bara en gnällande egoist!

Anonym sa...

Zonindelning är lösnigen. T.ex. som under L. Lindgrens styre. Han hade aldrig tillåtit detta att duvor finns på samma lista trots 30, 40 mils skilnad mellan de.

Anonym sa...

Zonindelningen har prövats och togs bort då det inte fungerade att få till ett rättvist mästerskap.
I Sverige ska det alltså inte fungera med en lista där avstånden är stora, men världens största och prestigefullaste tävling kan ha de det!?!?! I år vann J Jellema som har ett av de längsta avstånden

Anonym sa...

Vad menar du nu med J Jellema?

Bengt Ask Brevduvor sa...

Nu i helgen är det möte i Helsingborg, ett sk representantskaps möte. Hoppas att Ni som här diskuterar kommer som representanter.Snacket behövs i förbundet. själv kommer jag inte. mina bidrag får läsas här. Jag är som ni säkert förstått inte särskilt förtjusti Berlin tävlingen,mest för att jag tycker synd om duvor som måste tvingas ut över havet,tycker att det är sportsligt tveksamt också. Vi får hoppas på att representanterna kommer fram till något bra

Anonym sa...

Jelle jelllema vann 1:a international på Barcelona i år. Vann även tredje plats. Detta trots ett av de längsta avstånden till barcelona

Anonym sa...

Ja inom kategorin långdistans!
De som har kortare avstånd än X km, får inte delta!
Hur kan hamna Serguey Lopez i samma kategori, långdistans norr, från Stockholm som t.ex. Rolf Olsson gör som bor längst ner på söder?
Och det är visa versa från söder!
Typ från Berlin. Hur kan Rolf hamna där på en prislista som heter "långdistans söder" ? Försök inte gemföra äpple med päron!

Anonym sa...

på tal om Jellema.

här kan man läsa vilka duvor kommer att representera Holland på olympiaden 2015.

http://www.deduif.be/userfiles/Olympiade2015-eindstandenNL.pdf

Anonym sa...

Vi har ingen kategori som heter "långdistans söder"!!!
Vi har en kategori som heter "Nationalflygning", kort och gott.
Ska man börja dela upp dessa flygningar i lång o mellan så är det inte längre en Nationalflygning då en sådan, per definition, ska avhållas av nationen, mot varandra!
Förbundet har funnits i hundra år och lika länge har det diskuterats hur flygningarna ska bli så rättvisa som möjligt. Trots att de flesta förslag har prövats så dyker det med jämna mellanrum upp personer som tycker sig veta bättre och högljutt ( gärna med ett hot om att sluta med sporten om det inte blir som dom vill) beklaga sig över orättvisor.

"dom har kortare än oss på norr!" säger en. Hur ska vi lösa det frågar man då?
"Zoner!!!" svaras det.
Men det har vi ju redan provat och tagit bort då det var ett ännu sämre alternativ!
Nationalerna är kanske det sista momentet som håller ihop förbundet någorlunda. Låt Nationalerna finnas kvar som ett moment där alla möter alla! det finns orättvisor, absolut. Men det kommer det alltid att göra i denna sport då det blåser olika och vi alla bor inte inom ett koloniområde. Acceptera det!

Ovh nedvärdera aldrig en annan medlems prestationer! Att vinna en national som Lopez gjorde är nog så svårt med slaget liggande så att duvorna måste bryta sig ur tidigt.
Att bo i en stad med många uppfödare borde ju vara enklare då duvorna får draghjälp av varandra ;)

Anonym sa...

Du menar ,snarare, tre förbund. (snart har vi fyra och det tyder på att - det du anser fungera "bra" - fungerar inte alls! )

Anonym sa...

Bra? nja...

men kom gärna med förslag som är bättre för hela sverige och inte bara för dig o dina närmsta granne!

trist med en massa olika förbund med egoister, men om det nya förbundet innehåller Malmöklubbarna så finns det nog god chans att de övriga kommer tillbaka!

Bengt Ask Brevduvor sa...

Hej
Vad händer,4 förbund?
Malmö?

Bengt

Anonym sa...

Blir det ett fjärde förbund I Skåne har de en medlem till. JAG
Kanske kan skrapa ihop 40.000 kr som bidrags pengar.
Det är bara vänta hur det blir. Vi får se!
Hoppas det går an!

Anonym sa...

Fantastiskt!
Ett fjärde "förbund"
Det kan inte vara ett lämmeltåg till detta förbund, jag har inte hört något om det och kommer definitivt inte vara med. Är det de "missförstådda rättshaveristerna från Malmö nu igen?

Eller vad handlar det om nu?

Herre gud!!!

Anonym sa...

Jag har länge trott det var Malmö som var så envis som vill hålla ihop skiten. Men nej. Det vill också bryta loss.
Men var sitter då "Kungen"?
Helsingborg? Landskrona? Lund? Trelleborg? Ystad? Österlen eller mer norrut?
Skönt att Malmö icke har göra med detta!

Anonym sa...

Kryptiskt sista inlägg!
Prata klarspråk! Blir mycket enklare och intressantare då!

Anonym sa...

Gnäll, gnäll,gnäll!

kom med konkreta förslag istället och diskutera dessa här! Zoner var ett förslag som jag kan tycka vara värt att prova, men vad var anledningen till att de togs bort?
Eller kanske 1 nationalvinnare på varje flygning, men även en vinnare på lång och en på medeldistans på samma tävling?

Och jag hoppas verkligen att folk växer upp och slutar med att bilda nya förbund i tid och otid: Visar endast på en enorm oförmåga att diskutera och samarbeta och då kanske man inte är rätt personer att bilda en ny förening/förbund :)

Anonym sa...

Svar på: "Bra? Nja..."
Jag tror inte man kan lösa detta på ett bra sätt.
Och har man inte en bra lösning då är det inte lönt att arbeta med det.

Anonym sa...

Blanda inte in styrelsen i forum!
Det är medlemmars likgiltighet som gör den största skadan i det hela.

Anonym sa...

Jag har läst igenom här lite och ser en del som ifrågasätter vår national norr mästare .Gör inte det för han är vinnare enligt dom reglerna som gäller för det mästerskapet. Gratulera han i stället som vinnare och hör om ni kan få några tips av han.

Men sen kan man ju alltid dra fram riktlinjer för nya mästerskap och där har jag lagt min mening på Forumet för ett bra tag sedan och det är min mening om vi skall gå ett rättvisare system men jag vet ej om jag har rätt.Tycker det är rätt så lika i dag med med lina söder som norr tycker bara dom skall gå samma dag så man får medvind på ena och motvind på andra .Och sen behöver faktiskt sporten moderniseras lite för där kan sitta barnfamiljer som vill göra annat än att vänta på duvor hela sommaren .

Ekonomie ser jag ej i heller kan gå i hoppa med 500 kr per slag .Sätt en frakt styckevis och fri insättning och ta överskotet till prispengar !!Mitt förslag 50 kr per duva .

När det gäller Berlin är jag helt i mot det men det gäller para att vinna den så flyttas den nog snart för det är säkert uträknat av någon som en fördel . Mitt förslag är Göttingen i stället eller Osnabruck .

När det gäller Jelle Jelllemas resultat på Barcelona så är det ett fantastiskt resultat i den regionen han bor helt piss till. Jag vill inte säga att jag en någon expert men jag känner till områdena i Belgien och Holland.

Sen att ni inte kan skriva ut era namn gör att där inte blir någon substans i det ni skriver för ni kan ej står gör era åsikter .

Visa lite kuk för fann ;)

M.v.H
Tony Olsson

en tvivelaktig figur sa...

Bra sagt Tony!
Nu till en annan som skrivit det magiska ordet (tror han?, hon?), "likgiltighet".
Jag tycker faktiskt det finns botemedel mot denna eländiga sjukdom! Och det är kunskap. Kunskap om brevduvesport och allt, allt, allt den innefattar. Det hålls föredrag över allt i världen, hur brevduvesporten fungerar, hur den kan utövas och hur mästerskap kan byggas upp och varför man gör så, förutom i Sverige.
Jag tycker vi ska be någon från Belgien eller Holland komma hit som vi kan ställa frågor till och höra vad de säger! Då kan vi ställa sådana frågor som:
Är det verkligen så man ska kora en vinnarduva i ett essduvemästerskap? Är det verkligen så man korar en mästare i ett nationalmästerskap?
Är det verkligen så man ska sammanställa tävlingsbestämmelserna?
- eller lever vi bara i vår egen värld och går efter en riktlinje som skapad av okunskaper?
Och snälla! Kom inte nu med snacket att vi inte har samma förutsättningar och medlemsantal som i Belgien eller Holland, för en modernt, sunt, logiskt, rättvist system har inget att göra med hur många vi är!
Även om vi hade varit 15 medlemmar i hela Sverige, skulle rätt karta användas för att hitta den kortaste vägen till målet!
Så låt kunskapen och inte hjärtat och vänskapen styra brevduvesporten i Sverige!

Anonym sa...

Det har skrivits ett inlägg här att det inte funkat med zoner.
Men varför? skrivs det inget.
Så jag frågar också. Varför?

Anonym sa...

Zooner eller inte zooner, oavsett så är inte det viktigaste.Det bästa förslaget har Tony O. skrivit i forumet på SBF´s-hemsida.Men om man läser runt på olika förslag ang. nationalerna så verkar det som att större majoritet av medlemmar vill ha dessa nationaler på 3 helger istället för 6. Vilket vore det bästa för just de släpen och antalet deltagande!
Det går att anordna transportörer och kabiner för båda släppen under samma helg, bara om man slipper anklaga varandra för dittan och dattan (Småland). Slutar man inte ankalga varandra så kommer allt vad som har med brevduvesporten i detta land sakta att tina bort,tyvärr!!!

Anonym sa...

Bra diskussion!
Bengt> har inte fått några mejl om uppdatering på denna sida på länge så jag har inte sett alla inlägg du gjort. Finns mycket här som skulle kunna läggas i Bengts hörna! Skickar du inga mejl längre?

Som de flesta förespråkar jag starkt 3 helger! Varken vill eller kan lägga hela sommaren på duvorna. Här uppe måste vi ha insättning på onsdag eller torsdag dessutom så lediga dagar är det ont om!
// Jocke Ö

Bengt Ask Brevduvor sa...

Jo jag skickar ut mail ,men inte alltid.Många gillat inte stt få de här mailen

Anonym sa...

Hittar ingenting på "Svenska Brevduveförbundets" hemsida där Tony skriver sina åsikter om nationaler!!!
Vad snackar ni om? Eller är det någon annanstans?

Anonym sa...

Så här skrev den ödmjuke Tony Olsson :
Hej alla glada 
Jag har gått och tänkt ett tag på svensk brevduvesports framtid när det gäller tävlingar .
Och i med att jag vet att i dk har dom redan möten i klubbarna om nya flygplaner .Så tänkte jag vi kan ju ta up SM tävlingarna här. Jag tror vi tänker fel när vi korar en svensk mästare på national flygningarna … Det är därför vill jag mena att vi har mist Göteborg för dom känner dom inte har någon rimlig möjlighet i SM. Vi kunde ju räknat SM på distrikts nivå .Till exempel på 3 kort,3medel,3långa och 3 ungduvetävlingar .Då får vi en riktig svensk mästare som kan flyga med duvor över allt .Och så kan vi kora svenska mästare på dom olika disciplinerna med .Men total mästerskapet vinner den som har sammanlagt bäst på alla disciplinerna. Och det får vara poäng räkning på antal deltagande duvor i dom olika distrikten …Och så slå i hoppa dom enskilda föreningarna till distrikt i stället .
Man hade ju kunnat lägga till två national tävlingar med en från norr och en från söder men då misar vi nog poängen med att få med Göteborg …
Naturligt vis måste där ju dras up gränser och regler på hur det skall räknas ut.
Jag vet inte själv riktigt vad jag tycker om förslaget efter som jag ”lever” för national tävlingarna men jag tror det skall se ut så här för att kunna kora en riktig svensk mästare igen !!!
Roligt att höra folks åsikter och kom ihåg en trevlig ton på diskussionen!!!
M.v.H
Tony Olsson (The king of fucking everything Wink

Anonym sa...

Jaha..är det så Tony menar?
Det var inte dumt!
Kanske det bästa jag läst än så länge.
Den grabben är själva NYTÄNKET!

Fast det vete attans om han är så djävfla Ödmjuk!

Anonym sa...

Zon/Dist.?
Ett av misstagen med zoner var att poängberäkningen baserades på antal duvor i zonen.
Tex. En DUVgubbe i zon 3 vann alla sina SM tävlingar, och hans placering blev nr 31 på SMlistan.
Så om man skall använda antal duvor som parameter i poäng beräkningen: Så för rättvisans skull:se till att disrikten har ungefär lika många tävlings duvor

Bengt Ask Brevduvor sa...

Vet någon hur snacket gick på mötet?