FÖRNYELSE

Förnyelse är väl bra? Eller är det av ondo? Var vänlig lämna en kommentar.
Bra ,om förbundet hade vågat förnya sin politik vad gäller vår sport.
Bra , om medlemmarna blivit positiva till nya tankar kring brevduvesporten,och börja ifrågasätta om det vi gjorde "på den gamla goda tiden " verkligen var bra. Är det bra att behålla de "gamla fina linjerna" som ger mindre och mindre resultat,istället för stt förnya sig med moderna duvor. Är det bra att tävla i mästerskap som inte är gjorda för alla, där endast den som är uthållig nog att tävla hela säsongen på tävlingar med minsta möjliga konkurrens,vinner
För nyelse hade varit om Mästerskap kom i andra handoch den individuella duvprestationen komi första hand. Mer konkurrens inte mindre som det har blivit de sista åren

Förnyelse hade varit om någon hade blivit förbannad på mig och lämnat en kommentar här

Kommentarer

8814olle sa…
Hej!
Med tanke på sjunkande medlemsantal så måste tävlingsverksamheten förnyas.
Förra året fick SM en Sport och en öppen klass(positivt)Tyvärr så var den kopplad till förprickning(negativt).Finns ju bättre sätt att hålla isär tävlingarna.
2008 års Förnyelse.blir det om klubb 68 får igenom sina motioner,på årsmötet i Mölndal
Tydligen är det inte förbundssyrelsens åsikt om förnyelse.Men man kan väl hoppas att högsta beslutande organ i Svensk Brevduvesport har en annan åsikt.Föresten är det ganska irriterande att varje år i Brevduvesport läsa förbundsstyrelsen göra tummen upp/ner för inkomna motioner.Är det inte Förbundsmötet sak?
Jag tror inte att förnyelse kommer utav att styrelsens enda reaktion på motioner är att göra tummen upp eller ner. Motionernas publicering borde ha till avsikt att de leder till diskussioner mellan medlemmarna.Dock blir det svårt att få igång en diskussion i en tidskrift som bara kommer ut då och då.Där ligger ansvaret på styrelsen att se till att möjligheter finns att diskutera, tillex. genom ett eget forum på nätet. Vart har den möjligheten blivit av? Det kan ju inte vara enskilda medlemmars ansvar att sådana möjligheter kommer till stånd! Tack för ditt inlägg Olle
Lugna puckar sa…
"Är det bra att tävla i mästerskap som inte är gjorda för alla?"
Svar: NEJ!
Alla medlem ska ha lika förutsättningar i någon form av ett mästerskap!!!

Det finns faktiskt mästerskap som är gjorda för alla. Det kan du hitta i Belgien. Där ingår fem tävlingar och en förprickad duva per tävling. Det finns även mästerskap då räknas två och tre förprickade duvor, men de är inte så populära där. Varför? "Det kräver att hålla många duvor" säger de!
I Sverige har vi ca. 30 tävlingar i distrikten då medlemmarna har möjlighet att "kamma hem" poäng. Det är 6x mer än i Belgien.
I Sverige (speciellt i Helsingborgs distriktet) många gånger är det fritt insättning per medlem. Vissa skickar 8-10, 15-20 duvor, vissa skickar över hundra duvor per tävling!? Hur kan detta vara rättvist?
Man skall alltid utgå ifrån DEN MINSTA medlemmens möjlighet när det gäller mästerskapen!!!
Aldrig från de stora! ALDRIG!
(förövrigt har alla samma kostnader. eller de stora betalar 3, 4, 5x mer än de andra? hmm.)
Om man gillar (och har tid, råd, och plats) att ha många duvor, då har man ändå möjlighet att satsa på essduva mästerskapet!
Att begränsa hur många duvor en medlem skall kunna skicka per tävling är fel! Men att icke begränsa och därmed (medvetet)utesluta en balans och rättvisa mellan medlemmarna är vansinnigt fel!!!

Populära inlägg i den här bloggen

Avelsduvor till salu

8 1 5 !!!!!!

Träning,hur mycket och när.