Jag, en ALKIS 3 förlåtelse

Jag har beskrivit mycket om min uppväxt,med en far som jag var rädd för. Det kan verka som om jag är bitter på min uppväxt,men det är jag inte längre. I början av min AA period fanns det fortfarande mycket agg kvar till honom. Redan första året började jag förstå att han,min pappa, hade gjort så gott han kunnat under sina förutsättningar. Född 1920 uppvuxen i en liten by här på österlen med en far som också var väldigt dominant. Flyttade hemifrån till norland där han gjorde värnplikten under kriget ,träffade sin blivande Fru,min mor, och gifte sig ´43 fick barn 46.49 och jag 54, drev sedan en liten firma med små medel . När jag tänker tillbaka på min uppväxt så har jag haft det bättre än vad han hade . Mina föräldrar gjorde så gott de kunde utan att ha tillgång till terapier som min generation och nästa har.För dem var det viktigaste att Lyckas ekonomiskt, tankar på moral och etik eller psykisk lycka fanns inte.
Alltså försökte jag ge honom och mamma den förlåtelse jag kunde ge och försöka förstå hur jag skall bete mig på bästa sätt mot mina barn.
Att skriva hår på min blogg är väldigt viktigt för mig,igår när jag skrev första delen i min Alkis berättelse kändes det konstigt att jag fick tårar i ögonen,jag har ju regelbundet gått på AA möten i 20 år och pratat om de svårigheter jag haft i mitt liv . Tydligen är det viktigt att inte bara prata utan att skriva ner det man tänker på också.
Sanningen behöver jag inte vara rädd för,därför vågar jag skriva om mina upplevelser under uppväxten så ärligt jag kan och förmår.
Mycket negativt har hänt på vägen men det mesta är missbruksrelaterat, som till exempel alla Rattfyllor(varje dag i princip sedan jag fick körkort). Tur har jag haft ,att jag inte kört ihjäl någon. En gång somnade jag efter en sen kväll på puben och körde rakt in i ett träd,en skånsk gammaj alm,70 cm diam,vaknade oskadd i bilen ,bara skrot fanns kvar. Till slut hade jag turen att bli tagen av polisen ,och fick körkortet indraget, en viktig anledning till att jag till slut kom till behandling. Jag har faktiskt tackat polisen för att de stoppade mig, en gång senare sen jag blivit nykter.
GUD lyssnar ,men vill först att jag är nykter. Under större delen av min tid som aktiv alkoholist
var jag politiskt aktiv på det viset att jag gärna talade om hur förträffligt det var med borgerligheten och deras politik och hur hemskt det var med socialismen. Var faktiskt på gränsen till att kunna betecknas som brandtalare mot Kommunismen.... när jag slutade supa föll muren...
Idag har jag inget engagement i politiken alls ,kan nästan kalla mig för helt ointresserad. dock röstar jag ,men på det parti jag tycker är rätt just nu,inte det jag av arv lärt mig tycka är rätt

Kommentarer

Tjotten sa…
Jag tycker det låter fel med: Jag, en alkis. Jag skulle gärna se att du skriver mer om vad det gett dig i dag.
Jag ser inte dig som alkis utan som Nykterist. Eller rättare sagt det är inte bara det utan: man, far, duvintresserad gubbe, kompis, snickare, ärlig, rolig, ironisk, lat, godisätare m.m.
Så skriv mer om "i dag", vad det gett dig och framförallt hur du ser på framtiden.
Det som varit har varit och det kan du inte göra något åt (inte någon annan heller) men dagen som nu är har du framför dig och kan med din erfarenhet göra något helt annat med och det är i framtiden, morgondagen och i dag som du lever. Vad vill du med ditt liv?
/Din vän
Jag ÄR Alkoholist
Det viktigaste i livet hittills är att jag har begripit det
Skulle jag tro att jag är nykterist hade mitt liv blivit ett helvete, Att vara nykter alkoholist innebär att jag tar ansvar för min situation,dvs att jag inte ska dricka för då går det åt helvete igen. Är jag nykterist "gör det inget om jag dricker livet går inte ät helvete då. Men är jag ärlig vet jag att jag inte kan dricka om jag har klart för mig att jag är Alkoholist
Tjotten sa…
Är du besviken på mig?

Ursäkta att jag inte är så insatt i vad begräppen betyder, men jag kan alltitd lära mig, jag vill ju (som du vet). Nykter alkolist då? Eller gör jag bort mig igen?

Men jag tycker ändå att nuet, framtiden är det man ska fokusera på med sin erfarenhet i ryggsäcken. Eller???
Som jag skrev, är det stor skillnad för mig och det viktiga för mig är stt jag vet. Begreppen är lätta att missförstå. Men du har rätt i detta att framtiden är viktigaet om man har kunskap om sig själv.
Tjotten sa…
DAGEN IDAG ÄR EN MÄRKLIG DAG - DEN ÄR DIN.
GÅRDAGEN FÖLL UR DINA HÄNDER OCH KAN INTE FÅ MER INNEHÅLL ÄN DU REDAN GIVIT DEN.
MORGONDAGEN VET DU INGENTING OM ,
MEN DAGEN IDAG DEN HAR DU.
ANVÄND DIG AV DET.
IDAG KAN DU HJÄLPA NÅGON , IDAG KAN DU GLÄDJA EN ANNAN. DAGEN IDAG ÄR EN MÄRKLIG DAG
DEN ÄR DIN ! !

(la in dessa viktiga ord på min blogg i dag, tycker jag borde dela med mig til dig. Vem som skrivit det kommer jag inte ihåg)

Ja det har du rätt i, det viktigaste är att du vet. Det gäller alla men just att komma till pnkten "Jag vet" om mig själv är svår och tung resa. Men sdean reser vi vidare.
Hejdå!

Populära inlägg i den här bloggen

Avelsduvor till salu

Träning,hur mycket och när.

8 1 5 !!!!!!