GÖTEBORG har lämnat oss ! eller har vi lämnat Göteborg?

Ryktet säger att Göteborg har lämnat Sv.Brevduveförbundet! Varför ? Vet ej, men väldigt tråkigt att vi inte kan hålla ihop en så liten skara duvgubbar.Det är kanske så att  vi (skåningarna ) har lämnat Göteborg i sticket?
Lämna en kommentar om du vet hur det gått till!

Kommentarer

Anonym sa…
Hej!
Mycket kortfattat kan man säga att Göteborgsdistriktet har aldrig haft något större intresse för Nationaltävlingarna. Några har det men väldigt få. Orsakerna varierar men det är ett faktum att så är fallet. Om man sedan tar och tittar på det priser man tävlar om i förbundet så går ALLA på nationaltävlingarna. SM, essduvor, landslagsuttagning, golden wing, silverduvan mm.mm. Där är en del av förklaringen. Göteborgarna tycker att nationaltävlingarna skall få vara kvar då de för många är oerhört viktiga. Men det vore ju kul att kunna tävla om något om man är med i ett förbund. Tidsskriften är inte hela problemet som många tror. Men om man betalar 600:- och 80% av dom går till tidsskriften så kanske man skulle höra med danskarna om man fick ha några sidor i deras tidsskrift? Detta förslaget föll inte i god jord vid träffen med förbundsmötet då det inte gick att lösa det leasingavtal vi har på tryckmaskinen. Märkligt avtal. Är själv egen företagare och har inte stött på ett leasingavtal som inte går att lösa.... Så det är nog många saker. Nu när vi skulle be om våra ringar vi köpt och betalat så lämnar inte förbundet ut dom så vi inte längre är medlemmar..... Så där får förbundet ytterligare en förlust då man enligt lag ( så vitt jag vet i alla fall ) måste återbetala pengarna och sedan stå med en massa ringar över.... Men jag förstår att det finns två sidor på myntet. Får se om det kan bli någon bra lösning. För just nu känns det som om "kriget" trappas upp. Tänkte själv att jag skall vara med i förbundet även detta år. Blir det någon förändring så tror jag att jag får med mig fler men annars får jag väl överväga att lämna jag med....
Mvh
Daniel
Anonym sa…
Framtiden ser inte så ljus ut om det fortsätter så här. När ska folk börja inse inom förbundet att det måste börja hända saker så man får dessa dåliga trender och vända?!

Varför händer detta? Varför blir det färre och färre medlemmar? Varför ansluter så lite nya medlemmar till denna fina sport?

Man kan hitta på massor med ursäkter, men svaret ligger nog i hos förbundet.
Allting startar därifrån och allting avslutas därifrån !

Öppna ögonen för guds skull och gör något åt denna dåliga trend, sitt inte och sura och rulla på tummarna.
Se hur grannlandet Danmark håller taktpinnen, mycket aktivare och folk engagerar sig mer och vill framåt inom danska förbundet. Inte som här i Sverige, här försöker man splittra allt tills inget längre finns kvar! Pinsamt!!!!

Populära inlägg i den här bloggen

Avelsduvor till salu

Träning,hur mycket och när.

8 1 5 !!!!!!