DEBATT

JAG FICK ETT SAMTAL FRÅN EN VÄN SOM SAKNADE MÖJLIGHET,ATT DEBATTERA OM DE SAKER HAN TYCKER HAR BLIVIT FELOCH OM DE SAKER SOM FUNGERAR BRA I FÖRBUNDET. HÄR SKULLE VI KUNNA DEBATTERA ALLT. T.E.X VÅRT MÄSTERSKAPS SYSTEM,VÅRA PRISER M.M.
HOPPAS ATT VI KAN BÖRJA  "SNACKA"OM ALLT SOM ÄR VIKTIGT i SPORTEN,VAD SOM BÖR FÖRÄNDRAS VAD SOM BEHÖVER FÖRSTÄRKAS O.S.V.

DET ÄR BARA ATT LÄGGA IN EN KOMMENTAR  SÅ ATT VI KOMMER I GÅNG

Kommentarer

Anonym sa…
Det finns något som kallas årsmöte, där kan alla yttra sig om det föregångna året om något de anser är dåligt/fel gjort av SBF. Sen så finns det et forum på SBF där alla kan uttrycka sig. Ser inte poängen att just din kompiste vet om dessa saker, hmmm!!!!
Löjligt är det snällaste ordet man kommer på nu för denna blogg/artikel!!!
Eller har du/ni inga b***ar att det under en sån träff där alla är närvarande så att ni måste ta det via virtuella världen, skäms!!!
Årsmötet är naturligtvis ett bra forum,men det är bara till för de som är representanter. I min väns fall handlar det om en utlandsfödd man som har lite svårt med språket. Han hade fått se priset på en National tävling,en liten plastbit (sa han) utan inskrption om vinnaren.Det var en av de saker han undrade över,något annat var det om mästerskapen, både i distrikt och klubb, hur de räknas. Jag kan inte svaret,därför tänkte jag att en debatt utan att jag styr den är bäst. Forumet är bra,men för lite debatt.
Tänkte att det kunde vara en möjlighet att få den här.
Här kan man också (som du vet) skriva anonymt. Vilket jag anser vara en fördel för en ny i vår skara.
Såg för övrigt att vi har en kostnad för våra förbunds pris på 3.000 :-. Mitt inlägg i debatten (utan att skämmas) är att om vi skall få status i brevdu vesporten,måste vi ära våra bästa. Och göra Pr för sporten,inte skämmas för våra bedrifter för våra fantastiska djur8
imre balog sa…
jag heter Imre Balog ock jag som bet Benkt Ask at starta denna debatt at de finns fårskalar som inte gillar honom frågan gäller inte at man ska skämmas din fårskale jag har en valhynd till sona. Vi lever i demokrati alla kan ha sina osikter jag kan struka över 2014 priser men enligt 2015 ser ut likarant der kan jag säja SKÄMS I Sturelsen 1000 als kronor läger ni på era mötte utan resultat på 80 talet hade vi 1000 medlemar do kostnaden va mindre i dag harvi 200 medlemar 100 medlemar som tevlar er inte dags at sturelsen draner mötet Manfred lovade dela ut Olimpiad pengar på priser vad bli din lovande tuver monga betalade medlems avgift deta år få vi se nesta år va jag vet 10 medlemar tenker som jag hopas debaten futseter dom som bara forsit ingor inte i sporten vil nogon mer debattera ta min imel imrebalog@live.se
Anonym sa…
God ton bör man väl ha i en debatt tycker jag. Behöver väl inte kalla folk för Fårskallar.Inte seriöst!
Anonym sa…
Man ser helt klart tyvärr varför duvgubbar inte är direkt populära i samhället. Kan det just vara den attityd som I.B uttrycker sig med.
Du själv Imre klagar angående årets priser på N.vinnare, men har du frågat dig hur förbundet blödde under en viss period. Sen att även förbundet gör misstag är väl inget konstigt, DE ÄR MÄNNISKOR SOM NI, eller? Ni gör inga misstag?!?! Att folk inte gillar Bengt det får andra sia om varför, kan vara just påhoppen av detta förbund från Bengt sida?!?! Vet inte hur mycket denna gode Bengt har offrat sig för detta förbund under sina 40-50 år som medlem?!?! Lätt att klandra på andra och se andras felsteg, men börja från Era egna först innan ni hoppar över ån !!! Det gäller alla oss !!!
Anonym sa…
När jag först läste att Bengt skulle starta en debatt tänkte jag att det var intressant och att jag skulle följa den.Och se om där kom upp några goda tankar.Men jag kände själv att jag inte ville gå in och debattera efter som att jag ej är medlem mer så känner jag mig ej att ha rätten att kritisera.Så det vill jag ej göra.
Jag tycker det är mycket bra med en debatt för att kona utveckla sporten .
Frustrationen Imre Balog känner kan jag först helt klart för vi vann en N.flygning 2003 och fick ett pris (kommer ej i håg vad det var) och vi fick en del pengar och tror det var runt 3000 kr .sen vinner vi N.flygning igen 2007 och får pokal där färgen ramlade av vist .Sen vinner vi N.flygning igen 2014 och då får vi bara en medalj . Jag skälv bryr mig ej om priser och sådant men kan tycka det är viktigt för nya (och även en del gamla) att få något riktigt pris .Själv tycker jag om att få pengar i pris . Som sagt vill ej lägga mig i debatten bara ge ett exempel.

Sen om forumet har det ej med SBF att göra mig veterligt men där i mot Joakim Örns forum för brevduve älskare.

Till Imre Balog:
Det du skall göra är att ta upp frågan i din klubb och skicka in en motion till förbundet om en ändring till nästa årsmöte. Ett tips är att ha ett förslag med på hur man skall finansiera priserna . Och tror själv att det hade gått igenom på årsmötet och inte styrelsen ger avslag. Om du har språk svårrigg heter med att skriva en motion så kan du alltid kontakta mig kan jag hjälpa dig eller säkert Bengt med.

Vill ge alla en lite välment pik : Jag som gått i skola sedan efter stenåldern har haft debatt som ett ämne i svensk undervisningen och det fick vi först ha i åk9 och då frågade vi läraren varför inte fören i åk9.Då svarade hon att barn och gamla mänskor kan man ej ha debatt med för man kan ej överbevisa dom och då blir det ingen debatt som leder till något !!!!!
Något att tänka på :)

M.v.H
Tony Olsson
Anonym sa…
Imre Balog först några rader den anonyma personen du kan skriva at vi borde skämmas men jag få inte kalla dig forskale.Oter till debaten ner vi började tävla om Gylene vingen do vade pris pengar nu är det bota unrar desa insac pengar tar vegen jag kan forlota i vis mon sturelsen men inte 12 år ta exepel smolad förening startade 2010 kostnaden för medlem biligara åk priser er motliga de delar ut pengar ikontanter ok pokaler senaste inleg vermlads klub priser över trefar förbundet visa seger at förbundet har inte rod. men at sika 2 medlemar til Danmark för at lerasej datta att rekna tevlingar för 100 tevlade medlemar de har råd till borde förbundet semas som anonym skriver min syvtte är inte att klaga jag har fult i bokhulla med priser men om non froga mej vad jag viner med duvorna dom svarar va je mening me de kan förbundet svara po de at vi for mer medlemar imre balog
Anonym sa…
Imre Balog i dag tittade på styrelse möte 2015-03-01 som beslutade priser för 2015 konstit nog at dom raderat priser efter min debat hopas på betring Imre Balog
Anonym sa…
I mitt tycke är det helt fel tid att diskutera sådana här saker. Beslut för 2015 är redan fattade från förbundets sida.
Att priser har kanske med åren blivit lite sämre kan väl alla se, men det finns väl underlag varför det har blivit så?!?!
Vi är inte många kvar i SBF och ännu sämre när ett förbund splittras då blir allt mkt dyrare och förlite pengar för det roliga. Som tex påkostade priser i olika samanhang.
Tror ni verkligen att de som sitter i SBF inte vill ha första klassens priser om de hade råd för det???
Att Imre Balog jämför utbildningen i Danmrak med övriga kostnader som tex priser till National vinnare är märkligt.
Förstår folk att vi måste betala dessa utbildningar, utan kunnskap kring det danska prog. kan vi glömma listor på flygningar. Eller vill ni räkna manuellt för hand återigen när vi är inne i 2015?? Vem ska isf göra allt det jobbet?? Lägg ner för det är löjligt att diskutera sådana jämförelse.
Se till att bidra med något istället för att komma med massa kritik.
Du Imre, du klagade inte när du deltog på national tävlingarna ifjor då de var gratis? Men du kan klaga för 2014 årets priser?!
Mkt radio (snack) stationer från många medlemmar men lite verkstad.

Det Bengt nämner att han gjort under sina 48år, 48år är en nål i höstack och det du Bengt nämner 90% är inte till SBF främjande.

Tar inget parti för någon men återigen är vi människor byggda på att klaga och är aldrig nöjda.

Sen finns det väl alltid ett val, tycker man inte om att vara med så drar man sig ur och är inte med?!?! Då finns det inget att klaga på!!

Hälsningar från Sthlm
Anonym sa…
Jag är en av de nya. Men tyvärr blir det nog bara ett år. Man betalar in 600 kr i medlemsavgift. Inte ett enda info om klubben annat än det man läser på nätet. Jag tycker att klubben ska skriva ett kompendium över hur man inreder ett duvslag,sköter duvor och flygträning. Kanske utse en mentor som man kan vända sig till. Nu verkar det mest vara en klubb för inbördes beundran. Där var och en är sin egen lyckas smed.
Ring eller maila mig.ska försöka hjälpa så gott jag kan. Förövrigt kan du hämta ett par ungar hos mig,bara du stannar kvar och blir"duvgubbe"
Anonym sa…
Alltid lätt att stoppa huvudet i sanden och gömma sig bakom ett papper om beslut på ett årsmöte.

Bara för att det fattats ett beslut på ett årsmöte, så är inte det alltid perfekt. Det skall gudarna veta. Detta då det också långt ifrån alla som kan göra sin röst hörd på ett sådant.

Jag tror att man skall vara lite mer ödmjuk inför detta faktum och en öppen debatt.

Det är genom sakliga diskussioner som vi växer och blir bättre och fattar bra beslut. Även om det är årsmöte.
Där med tror jag att även ett årsmöte måste tåla lite skit då och då.
Ingen eller inget är perfekt utan att kunna göra eller göras bättre.
Det hör liksom till sakens natur.
Det är väl ungefär där som vi alla är och famlar med vår roliga hobby.

Populära inlägg i den här bloggen

Avelsduvor till salu

8 1 5 !!!!!!

Träning,hur mycket och när.