onsdag 8 april 2015

SVERIGES BÄSTA

S 65-12-75
Här är sveriges bästa enligt vad jag förstår!!
Finns väl ingen officiell data kring det,har försökt vänta ut ett officiellt meddelande  men nu anser jag att ett hedrande är på sin plats. Den nya säsongen står för dörren.
Sveriges (SBF,s)  bästa
Född på somaren 2012. Inte tävlad som unge,men tränad.  Som ettåring kom han igång ganska bra ,men blev tidigt skadad när han krockade med en lastbil.Fick under resten av året rehab träning,men fick tävla på årets sista tävling.   Som 2 årig fick han tävla alla årets veckor och tog 4 national placeringar som gav honom titeln NATIONELL ESDUVA.
Han stammar på fader sidan från det gamla MORIS paret medan modern är den fina NOUWEN PAESEN  honan  med mycket CATTRYSSE blod. 75 är kusin till 2013 års essduva. BRA  AVEL ÄR INGEN TILLFÄLLIGHET. 
Det viktigaste säger Rolf och Tony är att en duva har dom fysiska förutsättningarna. Bra rygg,kort innervinge och kraftig överarm och väl befjädrade mellan vingen och kroppen
Tony vill tacka Lasse som såg till att essduvelistan kom ut.


6 kommentarer:

Anonym sa...

Denna bild visar var vi är jämfört med Europa när det gäller kvalité på brevduvesporten.
Jag får en konstig känsla som jag inte kan beskriva hur det känns men det jag kan säga är känns inte bra!
Det är typ; det finns vår jord och på det finns många som utövar vår sport men vi från Sverige sitter på månen och är bara åskådare till det hela ljuvliga.

Bengt Ask Brevduvor sa...

Jag är ledsen att jag inte kunde prestera bättre med kameran.Men jag är glad att jag lyckades få till en hyllning, vilket Rolf och Tony är förtjänta av

Anonym sa...

Jag håller med dig Bengt om det du skrev i din dagbok att vi skall gratulera varandra mer . Så jag vill börja här att gratulera Rolf&Tony för deras fantastiska prestation att få förbundets Sveriges bästa ess-duva 2013 och 2014!!!
Bengt fick du reda på hur dom förbereder duvorna med foder och medicin när dom kan prestera så många och hårda flygningar ? Dom måste använda mycket Elektrolyter mm för att flyga så med duvorna !!

Tråkigt inte förbundet hyllar en sådan prestation !!!

Bengt Ask Brevduvor sa...

Jag ska prata med Tony om det.kanske han ställer upp när någon frågar om hur han gör. Mycket intressant

Anonym sa...

Tack för gratulationen !!
Det viktigaste är att förutsättningen skall vara i duvan (kan inte göra en åsna till travhäst ju).Den måste vara rätt i hopsatt med betoning på styrka.Fjädern har med stor betydelse .
Foder: Vi fodrar alltid ut i från situationen vad som har gjorts vad som skall göras och under vilka förutsättningar det görs. Generellt fodrar vi med en protein fattig blandning .Vi vill duvorna skall äta så mycket som möjligt . Upp till visa flygningar får dom mer fett. Men allt är ut i från situationen .Viktigaste är att få dom att äta annars är något fel. En sak som med är viktigt är att se vad duvorna ätter mest av för det är de dom behöver just då så då kan man ge dom mer av det.Vi ger inte elektrolyter i flygsäsongen men där i mot får dom friskt grit vid hemkomst .Kan även få lite grovt salt .Våra duvor har alltid rent vatten .
Medicin: Generellt så lite som möjligt . Mot trichomonader vid behov och mot luftvägs infektion och bakterier efter veterinärs inrådan.

Mer komplicerat än så är det inte men det viktigaste är duvan. 75 var för övrigt etta på Odense tidigt på säsongen med .

Hoppas du fick svar på frågan och hör bara av dig annars. Jag menar inte på att det är rätt att göra så här men vi går så i alla fall .
M.v.H
Tony

Anonym sa...

Tack för ett bra svar Tony!!!