söndag 7 juni 2015

Barnbarn Harry, 1.a nat Chatteroux Belgien

FRIENDSHIP heter RikHermans National etta från CHATTEROUX 55 mil , Friendship hade en hastighet av 1285 meter / min och var därmed snabbast av alla 44.000 insatta.
Rik HERMANS med vinnaren
Pappan är son HARRY mamman är från  van Dycks Olympic Niels  som är son till Di Caprio från Leo Heremans. ( Bra avel är ingen tillfällighet)
FRIENDSHIP
Stantavlan
HARRY

8 kommentarer:

Anonym sa...

Hej! Kan du skriva, har du något information om de stora tyska flygningar? Vem, vilka vinner där? Vilka duvor hittar man i deras stamtavlor? Tack!

Bengt Ask Brevduvor sa...

De stora tävlingarna i Tyskland fortgår nästan varke vecka. I juli brukar den allra största Ruhr gebiet tävlingen (arna) med över 50.000 duvor avhållas

Anonym sa...

Vilka duvlinjer, duvfamiljer dominerar där?

Bengt Ask Brevduvor sa...

Sedan länge är det prange -vandyck-Schellens.senare år har Heremans och vandenAbeele varit i topp men det finns många andra,t.ex. Drapa. Heinz Meier (Schellens-Koopmanm.m. Röper (Heremans vd Abeele) v.d.Bulck aldra senast m.fl..

Anonym sa...

Vad tycker du om detta? Jag frågade en tysk igår angående Van Loon duvor. Hans svar var att det kan finnas kvar Van Loon duvor som kan "fungera" i dags läget, men Van Loons storhetstid var på 90´-talet.
Idag vill jag fråga honom om Pranges "261"a, att hur är det möjligt att den duvan med så mycket Van Loon blod i sig (min uppskattning är runt 75%) kunnat vinna 10 första pris mot så många duvor? Eller Herr Prange har haft tur att det har gått så bra, som det gått, med Van Loonare i nutid?

Bengt Ask Brevduvor sa...

Tur är det inte. Van loon hade sin storhetstid för många år sedan och prange för nått år sedan. Nu har andra sin storhetstid, själv är jag övertygad att det snart kommer mågon som kan göra Hooyman till en föredetting om ett par år. Men min älskade Harry är bäst just nu. Van loon blodet flödar även i Kleine Dirk och Amore och därmed i Harry. Med rätt avel kan duvorna heta van loon Janssen eller Van Dyck de bästa duvorna vet onte ens om vilket blod de har i ådrorna. Men både koopman och Prange använde samma linje av Van Loon därför kom det vinnare ur äggen.Det är ju inte namnet på odlaren utan den rätta linjen som är viktig.

Anonym sa...

Tror du det kan spela nån roll var de ungar hamnar efter de stora avels eller flygduvor?
Jag känner flera duvgubbar (5, 6) som köpte ungar från samma håll (Leo Heremans) men inte alla kan visa upp nåt efter dessa duvor! Kanske skulle man ta med sig duvslagen och duvskötaren också!! :))

Bengt Ask Brevduvor sa...

2 saker är viktiga; 1.att slaget kan hålla duvorna sunda.Dvs.att man har ett välventilerat slag .
2.att man förstår vad duvorna behöver och inte pjoskar med dem.
Sedan är det generna som får tala