tisdag 24 november 2015

Tauris,unicom,eller ?

Efter att ha läst igenom förb ,repmötes anteckningarna har jag undersökt lite om de olika systemen. Förbundet framhåller Tauris som det rätta,kanske så i Sverige ,men hör man med medlemmarna i Tyskland (inte alls vetenskapligt) påstår man där att TIPES är långt före de andra systemen,med bland annat "klock slagning" på distans, alltså att man redan nu kan "öppna klockorna genom en anslutning mobilt till en central i klubben, innebär att jag inte längre kbehöver åka med min enhet till klubben,sedan kan man även med en  klubb där alla har TIPES kunna följa resultaten live i framtiden. Alltså kan man se på en egen dataskärm hur och när alla duvor kommer hem som varit med på tävlingen.
Att UNICON skulle vara på väg ut har jag inte fått bekräftelse om. Däremot har de jag pratat med inte hört något om det. Däremot verkar Benzing ta mycket marknadsandelar,på bekostnad av Tauris.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Enligt iaf enligt många tyskar.holländare,belgare så är Unicon inte att föredra (pga reparationer,reservdelar, osv osv. deras tillverkare verkar inte vara alls sugen på att utveckla unicon och de har tappat enormt många köpare/användare de senaste åren!
De andra 3 systemen (tauris,tipes,benzing).Av dessa tre så klassas idag tauris som den sämsta, just pga att utvecklingen går inte lika framåt som hos tipes och benzing mot IT världen.
Vilket är förståeligt, då folk har mindre och mindre tid över till duvsporten runt om i världen och då som du nämner Bengt så har tipes och benzing insett detta och gjort olika finnes som gör att medlemmar inte behöver tex. åka in för att stämpla systemen i klubben.Utan allt görs på distans mot klubbens server, plus en hel rad andra funktioner som live uppdatering på hemkomsten osv osv.
Hade förbundet kunnat/tänkt till och bytt tauris mot benzing och att alla vi hade samma system så hade alla hemkomster kunnat följas på tex förbundets hemsida, Vilket i sin tur hade påvisat vinnaren av det enskilda loppet redan under dag 1.

Men men man kör på med det man har tills förbund och klubbarna/medlemmarna inte inser att det FINNS bättre och smidigare än det vi har idag.

Anonym sa...

Sverige jämfört med Tyskland tycks vara en Balkan land!
Det sorgligaste är att det inte har varit så innan. :(

Anonym sa...

Till föregående talare, om du inte är insatt så borde du kolla efter även Balkan-ländernas framgång och medlem antalet och jämför det med Sverige. Så ska du se att Sverige är inte ens 10% av Balkan länderna när vi pratar om brevduvesporten.Tyvärr!!!
Men sämre blir det för oss i Sverige, men många även andra länder tappar utövare med ljustets hastighet tyvärr. Det som gör att vi här i Sverige känns så små jämfört med resten av Europa är att de har alltid haft många fler utövare än Sverige och nu när vi blivit ett par hundra ja de är de fortfarande på tusentals utövare.
Tyvärr det är bara att inse att denna hobby/sport är påväg att dö ut med raska steg.

Hur ser det för oss här om 10-15 år? Hur många är kvar inom SBF pga att åldern tar ut sitt rätta och mkt annat!