onsdag 24 februari 2016

snabb,snabbare, ,snabbast

Jos Cools  är 2015 års kortdistans mästare i Belgien.
Jos Cools,namnet hörs bekannt,ja ,just det. Cools honan 637 är ju Dirk vanden Bulcks stamhona. Hon som ofta betraktas som en unik hona som nedärver i generationer.

JOS COOLS  framför slaget
Han blev belgisk mästare 2015 med ungdjur, kortdistans
2014 blev han 4.e belgiske  mästare  med ettåringar.
6.e essduva ettåringar i Belgien 
Likt alla essduve produ enter har Cools använt sig av de bästa linjer som finns just nu och det är just nu från grannen, Dirk vanden Bulck, och från Stefan Lambrecht,  Leo Heremans ,Jef Luytens,Stickers -Donkers,Patrick Boecks

Fodret består av en "lätt " blandning  med en tredjedel av varje av  "superdiet " rensning" änkeblandning,av och till
Lite småfrö.
Medicinerna och vaccinationer sköts av en vetrinär.
Dock får duvorna en produkt byggd på Aloe Vera,efter tävlingen för att hålla bort ev. smittor
Han är för natur mediciner


 Olympic Rosita är barnbarn till Cools honan 637. Hon var Olympia duva för Belgien och mor Till KITTEL snabbaste duvan  någonsin i Belgien
2015 har Cools  4.e bästa Essduva  i belgien ungdjur7 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Bengt!

Hur ska man träna gamla duvor. du har mycket kunskap som du kan dela med dig.

Anonym sa...

Hej Bengt

Hur många ägg kan en hane lägga? Hur länge sitter en duva på sina ägg och kan man lägga 4 ägg under en duva vad är dina kunskaper kring det?

Anonym sa...

Bengt vill du berätta lite mer om din sprint?du sprider för lite info om honom.

Bengt Ask Brevduvor sa...

En hona brukar lägga 2 ägg men det finns inget biologiskt eller genetiskt som säger att hon alltid ska lägga 2,kan alltså lägga 1 eller 3 också.duvorna ruvar i 17- 18 dagar innan ungarna föds. 4 ägg funkar nästan aldrig,duvmjölken räcker inte alltså får ungarna en dålig start

Bengt Ask Brevduvor sa...

Nr 1.börja aldrig distansträna förrän duvorna självmant flyger kring slaget minst en halvtimme.Gör de inte det är de inte friska.
2. Tänk på dina duvor,som om det var dina barn. Du skicksr inte dina barn till Universitet innan de lärt sig i skolan i flera år.
Varje säsong börjar jag med dagis 5 km sedan förskolan 7km sedan går jag wtt steg i taget och efter 8 ggr är jag kanske på 30 km ett par ggr sedan börjar jag i högstadiet med 50 km .Allt om vädret är bra.Studenten är distrikts träning på ca 100 km.Jag brukar betraktas som feg, men mina "studenter"är tacksamma och försvinner inte.

Bengt Ask Brevduvor sa...

Räcker det med att han är den bästa som kommit till Sverige ?i alla fall den som har en internationellt erkänd stamtavla Koopman har ett helsyskon ett annat helsyskon är mor till olympia duva för Belgien på långdistans en hel syster är mormor till Tysklands bästa hona 2011,helbror är nationalvinnare i Belgien 50 mil Mun är far farfar farfarsfar till distriktsvinnnare i Malmö och Göteborg och farfar till 4.e plats Ostseerennen 4.e essduva och 5.essduva året efter

Bengt Ask Brevduvor sa...

Många gör så med dina ungar. Har aldrig gjort det,men är naturligtvis bra.
De gamla tränar jag ingefär som med ungar. Sen dom har nått 3 mil tränar jag intensivt de sista 2 veckorna men bara kort för att stärka självkänslan.
Förr (30 år sedan) tog jag dem på en 5km träning (änkehanar) precis innan packningen till första tävlingen,hem till honan och sen direkt till packningen.