KAREL OCH KAS MEIJER






Far och son Meijer blev allmänt kända efter sina framgångar för några år sedan med bl.a en Olympia duva för Holland,  Olympic Bolt.
Sedan skadade det inte med den hysteri som det blev när PIPA hade slutauktion för LEO HEREMANS,som kunde använda Meijers fantastiska framgångar som reklam. Nu är OLYMPIC BOLT aktuell igen vid Stefan LAMBRECHT  auktionen, OIYMPIC BOLT ÄR Näntligen ett original Stefan Lambrecht. Hade för några år sedan nöjet att få hålla några LAMBRECHT  original i i samband med besök en hos GEHRKEN
Kas och pappa KAREL
Nedan,lite andra "Kanoner"



Det började med en duva som landade framför garaget i vilket det fanns en kaninbur ,där "tillflygaren" kunde få bo,så småningom flög den några rundor kring garaget och man började ta med den och släppa den på korta distanser. Och intresset var väckt.
Slaget under de stora ekarna som enligt KAREL är en stor fördel eftersom de under varma soliga sommardagar ger skugga och svalka,samt ger extra syre.


Efter en mjukstart blev de så klubb mästare efter ett par år.Det gick bra under flera år,men 1996 slutade de tävla p.g.av Kas studier och Karels myckna jobb som vetrinär. 2006 började de igen med tävlandet,men bestämde sig för att satsa fullt då. Köpte 16 avelspat av HEREMANS och ganska
omedelbart kom resultaten på  allra högsta nivå. Bl.a fick de Gouden Duif utmärkelsen och essduva titlar i WHZB.(vem gör det bäst,instiftat av det Holländska förbundet)



De parar änkeduvorna i Början av februari, när ungarna fötts tar bådna hand om den tills den är 14 dagar ,sedan får hanen själv sköta den tills den är färdig att sköta sig själv,i april börjar sedan änkesystemet

Träningen börjar först när duvorna är i tillräcklig form, 5  ggr träna de innan säsongs starten.naturligtvis måste de motion era kring slaget ,minst en timme på morgon och kväll.
Under medeldistans säsongen tränas de 1 till 2 ggr på distans i veckan det hjälper till för att bevara formen,genom att syresättningen till blodet ökar.
Fodringen
Mycket fett, vid hemkomsten och dagen efter ges ;Topp Energy från Ovator,de närmaste dagarna ges lättare foder,sedan övergår man till änkeblandning fast på em. med toppenergy dessutom får duvorna ofta olja på fodret och  sedocol och andra tillsatser i vattnet.
Det medicinska sköter dr. Peters med överinsyn av Karel som nu har förtidspension från sin vet.tjänst

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Avelsduvor till salu

Träning,hur mycket och när.

8 1 5 !!!!!!