lördag 23 juli 2016

3 veckor sedan

Nu är  det i morgon 3 veckor sedan största sportsliga katastrofen i Svensk brevduvesport BERLIN

9 kommentarer:

Anonym sa...

Du kan ta det lugnt. Det är inte många medlemmar som tar de här Nationalerna på allvar.
Det är bara vissa som försöker blåsa upp det, bättre sagt, Nationalernas värde, men vettigt folk inser att det hela handlar om att vissa människor ska det ha lättare än de andra.

De som vill inte släppa taget kommer nog från Stockholm eller den trakten. Varför?
För att när vi flyger från söder då har vi oftast medvind. Och vilka slag har fördel när medvind råder? Dem som har de längsta avstånd till sina slag.
Sedan när vi flyger från norr, då har vi oftast motvind, som främjar de slag där duvor har den kortaste sträckan att flyga hem på.

Det ända sättet att göra slut på det här vansinnet är att icke delta i Nationalflygningar!

Bengt Ask sa...

Jag tycker att förbundets arrangerade tävlingar ska skötas,blir det en sådan fadäs som på berlin ska de ansvariga ta ansvar för det. Minsta man kan förvänta sig,är att de som är med i tävlingen får ett besked.Frågan om nationalernas vara eller icke vara är en annan sak

Bengt Ask sa...

För övrigt borde en nationalflygning ha så mycket status att folk blir förbannade på dessa inkompetenta ledare av ett förbund,när de inte sköter sitt jobb
Men.. när man inte vinner något på en tävling,skapas ingen Status

Anonym sa...

Hur många från Sthlmsklubben deltar på Nationalerna ? 0!
Och hur ofta vinner bortalaget mot de södra slagen på flygningarna från Tyskland? Aldrig!

Folk som gillar att gnälla på vindar o avstånd och anser att de som vinner bor i smörhålor - de är aldrig framgångsrika!
Barcelonaflygningen har också stora avstånd mellan slagen

Anonym sa...

Bra att du har nämnt Barcelona. I Barcelonaflygningen finns det nämligen ett krav på ett minimum avstånd till respektive duvslag, för att kunna delta i den. Om slaget inte uppfyller detta krav får man inte delta i flygningen! Rätta till mig om det har ändrats sedan 2014!

Anonym sa...

Vad är då minimikravet på Barcelona?
Uppfyller Lund, Malmö osv ett liknande krav på södernationalerna.

Anonym sa...

Söderflygningar är rapsodiska och därmed helt onödiga då vind och kust bestämmer var duvorna flyger in över havet och träder in i Sverige. Har man sydliga vindar på tävlingsdagen Helsingborg tar topp priser. Är det västliga vindar då är det Trelleborg, Ystad och östkusten som främjas av vinden.
Problemet med söderflygningar är att man inte räknar hastigheten från den punkten där duvorna når Sverige utan man drar en rak sträcka mellan slaget och platsen där duvor släpps.
Därav anledningen varför man så sällan kan plocka åt sig en topp placering när man bor långt ifrån kusten många mil in mot landet.Anonym sa...

Råkade inte Bedrich Mach ut för något liknande för många år sedan när göteborgskabinen glömde kvar hans duvor i kabinen?

Anonym sa...

Det är väl valfritt att bo där man tycker det är bäst. Är man inte nöjd med det får man väl ta och flytta. Vissa delar av landet har oftare sämre väder än andra. Jag fattar faktiskt inte vad det är man gnäller över?