MATEMATIK PÅ HÖG NIVÅ

Vid förbundsstyrelsens möte bestämdes det,att inte acceptera protesten som kommit in från Nyköpings bk ang,att en bur inte blev släppta, i protokollet kan man läsa om att 385 duvor var med på tävlingen från 36 slag.
Det är förbryllande, om 36 slag sätter in fullt antal (10 st) är det 36  x  10 = 360 duvor,men det var 385 tävlande. Var kom de extra 25 från. Dessutom är det inte så att alla sätter inte in fullt antal. Kanske är det ännu fler som kommit med på ett mystiskt sätt
Styrelsen hade en svår nöt att knäcka, men det verkar som att spelreglerna har ändrats.
Manfred/styrelsen har lekt tysta leken med medlemmarna,så tyst är leken att någon ursäkt inte kommit,däremot står det att styrelsen beklagar det som hände .Hände gjorde det ,den 3 juli,det tog alltså nästan 2 månader ,innan man tog ett beslut,att vänta på en ursäkt för att medlemmarna fick sin tävlingssäsong spolierad ,är bara dumt ,eftersom det aldrig kommer att komma någon,men det  är vanligt hyfs .
Jag tror att det är en felskrivning i protokollet.
Har kollat nu under tiden jag skriver detta,enligt prislistan är det 358 duvor och 76 slag.
76 slag,vi är ungefär 250 medlemmar,alltså tävlar inre ens en tredjedel i detta så upphausade mästerskap,som bara gett oss bekymmer.
Dags att börja tänka om....

Kanske skall kunskapen om brevduvesläpp också ,stå högst på dagordningen

Örebro-10 hade också varit på tapeten, dålig pappershanteeing,kan nog vara så,men alvarligare måste det faktum vara att vissa klubbar tillåter duvor som inte är registrerade,vara med på (national)tävlingar. Duvor med utländska ringar har fått en registrering som svensk. Hela klubben borde bli diskad,där man tillåter sådant.





Kommentarer

Anonym sa…
Var kan man hitta uppgifter om trixandet med ringar? Eller är det bara rykten...
Det är ett faktum,men det kanske skall tystas ned.
Det kan kollas upp genom att titta på prislistor där medlem i liten klubb ,som inte haft mer än max 700 ringar plötsligt har en duva med ringnummer på över 6700. Absolut inte den,i det här fallet ,nya medlemmens fel, utan att klubben inte reagerat ,när duvans ring ,inte är den samma som kommer upp på displayen vid insättningen.
Detta är det viktigaste momentet i kontrollen i brevduvesport och det har man struntat i
jocke sa…
Vad är det som gäller när man ska konvertera utländska ringar till svenska tävlingssystemet?
Det ska väl vara ok!? Eller?
Den i klubben som är den som registrerar duvorna, har en kod till varje land.Är det en tysk finns det wn kod ,polsk en och så vidare. Men här har man struntat i det och använt en helt egen otillåten variant. Det innebär att om duvorna kollas i tävlingsburen, stämmer inte anmälningssedeln uppgift inte med den faktiska ringen. Det öppnar för fusk och misstänksamhet
Anonym sa…
Helt rätt Bengt! Håller med dig till 100%!
Anonym sa…
Är det så svårt att reg rätt eller vad ?
Nej, det har varit så o flera år.Alla andra gör det och lan man inte får man be om hjälp,men kanske är det svårt. Att be om hjälp och därmed få duvorna "lagligt"registretade. Varför kontroll komitten inte har reagerat,är en gåta.eller.....?
Anonym sa…
Finns det en "kontroll grupp"?
Ja.Det ska finnas i alla klubbar. Dessutom finns det en i förbundet. Kallas för kontoll komitten
Anonym sa…
Det enda jag har hört om det med felreggade duvor är i klubb 66? Ifall det är det du menar Bengt med dessa inlägg?
Om det är det, så snackas det om att de fått dispens att få ändra dessa utländska ringar till svenska.Men märkligt ändå då enligt reglerna är det totalt förbjudet.Hur ska man kunna veta var den duvan landar? Vart kan man i någon protokoll läsa om det hela?
Märkligt!!! Vilda västern!!!
Javisst,är det märkligt,också märkligt ,att den som felreggat,är vår förbundsordförande,som fått dispensen,i så fall, av egen styrelse eller av kamraterna i förbundskontrollen,som också sitter i styrelsen. Märkligt är ett ord,finns andra som börjar på Korrup......
Helt åt helvete
Anonym sa…
"deutschland über alles"
:)))))))))))))))))))))))

Populära inlägg i den här bloggen

Avelsduvor till salu

Träning,hur mycket och när.

8 1 5 !!!!!!