tisdag 29 november 2016

"GÖR DET ENKELT." WOLFGANG RÖPER

Enl. Röper är brevduvesport enkelt, 3 punkter måste uppfyllas
1.  Och det viktigaste, Skaffa bra duvor
2. Nästan lika viktigt,skaffa ett funktionerande slag
3. Sköt om duvorna

Enkelt,för honom ,som är på samma nivå som  Prange,när det gäller resultat.
När  jag för många år sedan skulle börja om med brevduvor efter min ALKIS behandling,stod valet mellan Röper och Röder,som alla vet blev det Röder och det kan jag inte ångra. Men Röper hade säkert varit ett lika bra val. Han hade just blivit national vonnare med en ORIG VANDEN ABEELE då. Han har  gjort så genom alla år,att han köpt dyra duvor  och tävlat dem,när de då varit till belåtenhet har de fått gå in i aveln.
I dag finns inga van den Abeele duvor kvar hos Röper,däremot har han skaffat mycket av de snabbare duvorna,som  Heremans ,Gust Jansen och August Wouters.
Vännen deBeer har tillsammans med Wolfgang åkt runt till de Stora i Belgien och där skaffat (ofta kortdistans) nationella essduvor, bland dem finns August Wouters Blue Dream 10.a pris och belgiens bästa på kortdistans.  Gus från August Janssen  är en annan som blivit en bas duva(nu hos deBeer) ni som följde Heremans auktionen för några år sedan, la säkert märke till hur mycket reklam som gjordes kring Röprrd Heremsns duvor,intenunderligt när Röper hade Tysklands bästa med orig. Från Heremans. Essduvor i Tyskland har ett krav på sig stt kunna allt,från 200 - 650 km.
Han tävlar bara med änkehanar,"hade jag varit 20-30år yngre hade jag nog  tävlat enligt det totala systemet", 
När hanarna  har fått sin mat får de varje gång,några nötter i boxen ur min hand. Detta tror jag är viktigt,att jag har kontakt med var och en i hans box, boxen är hans teritorium och den han flyger hem till,honan är inte så viktig.
Förutom ett riktigt bra foder får alla mycket mineraler ,där både jag och duvorna är förtjusta i Röhnfrieds grit med anis och dessutom får de leckerstein som jag smular i grit tråget.
Medikamenter är jag återhållsam med,dock får alla en kur med Ronidasol när de ligher på andra kullens ägg. I övrigt endast om det visar sig finnas något när vetrinären undersökt dem2 kommentarer:

Anonym sa...

hade vatt intressant om du skrivit nåt om stammen på roepers essduvor!

Bengt Ask sa...

De senaste årens essduvor är av Heremans blod och Jeff linjen samt andra essduvor som August Wouters blue Dream.
Ska sätta in stamtavlorna när jag kommer hem i e.m.
Såg för övrigt att alla hans avelsduvor går på Auktion snart. Åldern tar ut sin rätt