lördag 19 november 2016

NOUFEL DORHMI,PÅ VÄG MOT TOPPEN

Noufel är en Stockholmare som satt full fart med sina duvor


Noffe,som han kallas är en Stockholmare som har siktet inställt mot toppen.
35 år ung.
Jag fick en kort berättelse av honom som jag publiserar här

Idag ägnar jag i princip hela min fritid åt min hobby, brevduvor. Dessa underbara fåglar har jag haft med att göra redan när jag var 10 år då jag valde att tillbringa helgerna hos min morbror som hade brevduvor och lite annat "rasduvor".
När jag var 12 år fick jag då ett eget litet duvslag där jag då hade mina första egna brevduvor, valde då just brevduvor pga av deras orienteringsförmåga och snabbhet!
Passionen och motivationen har jag alltid haft när det kommer till att tävla och avla med brevduvor och så fort jag fick en möjlighet till att ta över ett duvslag på bellevueparken i stockholm så tvekade jag inte en sekund! dessutom så blev jag granne med min barndomsvän "Khaled Koreis" som också tävla med brevduvor

Säsong 2016 har blivit mitt första att tävla med äldre duvor "ett åringar"

Några av mina resultat 2016 :

Vann Championatet i Allinasen 2016
1:a Ess duva NBK 80 -16
1:a Ess duva Allianssen -16
1:a Golden ring Allianssen -16
2:a Kort.dis mästerskapet NBK 80
1:a Jönköping 293 -16
2:a Malmö 512 km -16
2:a Jönköping 293 km -16
4:a Jönköping 293 km -16
4:a Nat Hudiksvall
5:a Gyllenevingen -16

Systemet samt träning och förberedelse:
Jag kör med Natur-systemet som grund, hanar och honor är med varandra hela tiden! Däremot så brukar jag vid behov ändra system för att öka motivationen hos duvor alltså t ex ta bort honan några dagar innan insättning och låta hannen ruva på ägg själv för att sen ta in honan igen så fort jag har satt in hannen i transport boxen! så att hannarna tror att honan är borta och att han måste ta hand om äggen själv! Viktigt att hannen inte ser honan.
Träning är nåt som jag inte brukar snåla med. Inför säsongen så pressar jag duvorna hårt. För äldre duvor brukar jag börja med ca 30 km och så ökar jag med ca 15 km tills jag kommer till 100 km sen går jag tillbaka till 30 km och försätter med det till säsongen börjar minst 2-3 gånger i veckan. Annars resten av dagarna får dem flyga hemma ca 45 min/dag.


Foder
Jag använder Mariman standard foder, sen har jag på sidan om en hel del fröer sam nötter som jag blandar i själv vid måltider mängden samt innehåll ”protein, kolhydrater osv..” som jag blandar i eller tar bort ur är beroende på vad det är för tävling som duvorna ska skickas på eller hur duvorna mår vi ankomsten hem! En protein rik blandning är vad jag rekommenderar vi ankomst!


Medicin är nåt som jag håller långt från mina duvor, har i år inte behandla en enda duva med någon form av medicin varken innan eller under säsongen! Däremot så jobbar jag med det viktigaste ”duvslaget/luften” hela tiden med att ha ett lagom rent duvslag, samtidigt som jag är vaken och snabb på att ändra på ljus samt luft insläppen in till duvorna beroende på väder, fuktighet i luften samt duvornas ansträngning ute.
Äppelcider vinäger är nåt jag och mina fåglar har haft glädje för under hela säsongen.
Honung och citron är vad jag ger duvorna vi hemkomst från träning eller tävling!


NOUFEL VID DUVSLAGET MED SIN ESSDUVA "ADAM JR, SOM HAN FÅTT SOM PRESENT AV LASSE LÖVGREN

SLAGETS ESSDUVA UNGAR 16,HELSYSKON TILL LOPEZ NATIONALVINNARE FRÅN SUNDSVALL OBS .NOUFEL HAR SKÄNKT ETT SYSKON TILL ÖRESUNDSKLUBBENS AUKTION

En ny investering

Deltogpå dapirace med denna,nedan
1 kommentar:

ABDELLAH marehoum sa...

Bravo mon frère noufel