GOTT NYTT ÅR

ÖNSKAR ER ALLA ETT GOTT NYTT ÅR 2017

2016 var för mig ett bra år, visst är min hälsa mindre bra, men mitt själsliga,psykiska och andliga mående är gott,det är det viktigaste,även om jag då  och då,förbannar Stroken som ställer till det för mig,men...
Jag har haft snart 11  år av bra liv trots min Stroke 2006.

DET VIKTIGASTE; jag har varit nykter sen jag vaknade i morse.
Det är inte alla Alkoholister förunnat.  Jag har haft glädjen att vara nykter EN DAG I TAGET i ca 10.300 dagar.
En NYÅRSAFTONs natt,när jag var ca 18 år,vaknade jag på en bänk bakom utescenen i Gislövs Stjärna, jag hade slocknat där och inte kommit med Taxin hem,det var kallt och snö, gick hem till Skillinge de 3 kilometrarna.
Året efter på Nyårs afton ,krockade jag min fars bil,full.
Händelser som dessa bör man lära av och avstå spriten, men en alkis gör samma misstag hela tiden. En bra definition av en Alkoholist hörde jag när jag var på behandling"EN ALKOHOLIST ÄR EN MÄNNISKA ,SOM TROTS NEGATIVA KONSEKVENSER AV ALKOHOLEN,FORTSÄTTER ATT DRICKA.

I går kväll gick jag på möte i min hemma grupp för alkoholister,för min egen skull och för att visa andra att jag ,trots min långa nyktethet inte på något sätt är immun mot alkohol.

Min Hobby;
2017 är det 50 år sedan jag gick med i förbundet genom att bli medlem i Simrishamns brevduve klubb-66 i 6,e distriktet
Har egentligen inte tävlat på  allvar sedan jag blev nykter för 28 år sedan,men har då och då haft framgångar.
I år blev jag drabbad av rovdjur som förstörde för mig,precis som året innan.Men minken skonade de flesta av avelsduvorna. Tävlade 2 ggr med ungarna och vann den ena. På Ostseerennen satte jag in 4 st ,eftersom en kom bort från slaget,hade jag tre till tävling och lyckades bli 14 på min och Sveriges första, 63.a  på min 2.a och Sveriges 3.de bästa slagen vid en sekund strid av JOHAN SCHÖLLER.
Att släkten är värst,fick jag veta häromdan när jag fick ett besked från Tyskland att ett barnbarn till min  AQUARIA blev 13,e på Ostseerennen.
Ett syskon vann en tävling mot 3.364  duvor på 275 km i september

SKANDALERNA

NATIONALFLYGNINGEN FRÅN BERLIN
Att köra med ett fullt släpp till Berlin och glömma kvar ett antal i buren,i 8.a dagar är ett oerhört misstag, ett mänskligt sådant. Men att sakna kurage att be medlemmarna om ursäkt är inte acceptabelt. Värst är att släpparen som också är vår Ordförande skyller ifrån sig med hänvisning att "duvorna satt gömda" i släpen är svagt

RING FUSKET
Vi har fått en ny ordning inom brevduvesporten, nu behöver vi inte längre kontrollera att rätt tävlingsring sitter på rätt duva,VI ÄR NU ETT FÖREGÅNGSLAND,INGET ANNAT LAND I VÄRLDEN,HAR NÅTT SÅ LÅNGT. Dessutom är nyordningen, sanktionerad och godkänd av Styrelsen. 


Min förhoppning vad gäller 2017 i förbundet,är att nytt ungt folk besätter styrelse platserna och att Manfred Kock blir svsatt,för det är tydligt att han inte frivilligt ställer sin plats till förfogande.





Kommentarer

Anonym sa…
Här är det ingen som bryr sig.
Det är Sverige du pratar om!

Gott nytt år!
Ja,jag vet,men jag har en naiv tro på att folk ska förstå att det är viktigt för sporten, med justa tävlingar och att vi, trots att vi är Svenskar behöver ändra oss och göra förutsättningar för en bättre framtid
Anonym sa…
Gott nytt år Bengt . Roligt att läsa om din starka nykterhets tro och hur mycket det betyder för dig .

Det här med Berlin och dom felregistrerade ringarna . Det har vi så klart samma åsikt om . Och jag skrev om Berlin själv i min årskrönika så klart .Jag hade nog skrivet två sidor om det först men tog bort det mesta. Nu måste vi släppa det och gå vidare men inte glömma . Det ger inte duvsporten något att vi sitter och ältar det hela tiden . Vi måste se fram och se vad vi kan göra nu . Ibland måste bara man anse något som färdigt hur fel det än är .

Att vi inte bryr oss det är ett jäkla skitsnack .Jag bryr mig om många med mig men vad fan skall vi göra. Nu har vi en som kan tänka sig gå in som ordförande så får vi göra vad vi kan om vi nu vill byta ordförande ....

Hoppas du tar det rätt Bengt .Jag säger inte du har fel för du har jäkligt rätt och det passa sig att skriva det nu en gång för alla innan ett nytt år .Men vi för lägga det bakom oss nu.

Gott nytt år :)

M.v.H
Tony

Populära inlägg i den här bloggen

Avelsduvor till salu

8 1 5 !!!!!!

Träning,hur mycket och när.