Funderingar.....

Satt idag och tittade på 5-milen från Holmenkollen. Det slog mig att skidsporten som nästan all sport(förutom brevduvesporten),söker mer konkurrens. Skidåkare från Tjeckien,slovenien,Estland,Italien m.fl. länder som man för några år sedan skulle skrattat åt ,är nu i toppen,topparna heter inte längre bara namn som är nordiska,därmed har konkurrensen ökat och tävlingarna blivit bättre.
Vi började för några år sedan med något som kallades Trippel-Alliansen ,en sammanslutning av klubbarna i malmö trelleborg och österlen. Vi bestämde oss för att vi skulle ha ca 10tävlingar från 25-30 mil upp till 75 mil, ett mästerskap skulle det tävlas om. Det skulle kunna ha blivit en succe om inte vissa klubbar föredrog att få medlemmarna att satsa på sina lokala mästerskap.
Alltså föredrog man att tävla lokalt mot lite duvor än i det stora mästerskapet (trippeln) mot många duvor.
När sedan den nya transport gemenskapen bildades gick man från att koncentrera sig på ett mindre antal tävlingar ,till att alla tävlingar på flygplanen skulle ingå i ett mästerskap. ´07 vet jag att det var ca 40 tävlingar på flygplanen. Får vi på det sättet mer konkurrens? Nä endast ett fåtal slag har duvor till en säsong med 40 tävlingar! Alltså begränsar vi konkurrensen istället för att höja nivån! Det går att innan första tävlingen bestämma vilka som kommer att kunna konkurrera om mästerskapet . 6-7 slag inom hela transportgemenskapen kan tänkas komma i fråga. Det är sådana slag som tävlar med ca 100 duvor.
För att ytterliggare kritisera ,varför är inte hälsingborg - Lund med i våra transporter? Är det prestige,rädsla för konkurrens, eller bara dumhet som styr ? Vi skulle kunna ha gemensamma tävlingar med stort duvantal som gett oss förutsättningar att höja nivån på brevduvesporten

Kommentarer

Konstigt att kommentera mig själv.Jag ville ha igång en disskution om jag har rätt när jag vill ha mer konkurrens. Eller andra synpunkter

Populära inlägg i den här bloggen

Avelsduvor till salu

8 1 5 !!!!!!

Träning,hur mycket och när.