Berckmoes och SPRINT

http://marcelissprint.blogspot.com
Jag har precis fått möjligheten att läsa en intervju om Eric Berckmoes,där han blir tillfrågad om vilka framgångar han haft. Han börjar med att säga att national ettan från Bourges och 2:a platsen i Belgiska mästerskapet står högt på listan men det mest fantastiska var när Albert Marcelis som 88 åring inte längre kunde skötasina duvor,bad honom Eric, att tävla till honom.

Detta var 2003 ,innan på vintern hade Marcelis SPRINT blivit bästa Olympia duva.

Marcelis hade fått Enorma anbud för Sprint,från Asien och Amerika men avböjt eftersom Sprint skulle få tävla Ytterliggare ett år. SPRINT hade "bara " 18 förstapris när han som 6 åring fick ge sig ut på tävling igen. Han tävlade det året 14 ggr och tog 13 placeringar varav fyra ettor många med minuters försprång till ett slag som hade ett av de kortaste avstånden i provinsen.

Slutfacit blev 22 x 1.a 2 x 3.djeessduva i Belgiska förbundet KBDB

4 ggr 1,a mot mer än 50.000 duvor i provins Antwerpen.Aldrig har världen upplevt en bättre duva Olympia duva m.m. Efter säsongen gav Albert mig Sprint och Donkere 18.

Året efter dog Albert men hans duvor tävlade yterliggare ett år under namnet HOK MARCELIS

och jag var oerhört stolt då jag fick äran att coacha hans älsklingar till ytterliggare framgångar, bl.a jonge Sprint som då ettåring tog 5 ettor

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Avelsduvor till salu

8 1 5 !!!!!!

Träning,hur mycket och när.