Gommen

Bilder på Gommen, nedan en duvas "gomspalt" med en starkt rödirriterad hals p.g.a en infektion i andningsvägen. här till höger en sluten gomspalt p.g.a. en infektion, det behövs inteen stor infektion för att gomspalten skall bli stängd .
nedan en bild i 4 delar . nr1 en sund gomspalt. nr2 en litenunges sunda gom och mandlar nr 3.en sjuk duvas hals ,herpes infektion.
nr 4 sialiter hos en duva,oftast p.g.a. en dålig miljö.



Att ha koll på duvornas ev.sjukdomar i halsen måste man ha.
Jag har lärt mig av praktiker som Schlepphorst,Ritz, Kluth och andra att luftslitzen alltid skall vara öppen ca enhalv till en milimeter Bilderna och textenhär har DrWarscheka ställt till förfogande


Kommentarer

Anonym sa…
Är det inte dax att uppdatera bloggen nu?
Anonym sa…
Våra första gröna ägg har kommit, men det var ett litet, finns att se på skrivklotter Lukas vill att du titta på våra uthus och ser om det finns möjlighet till duvslag.Vi tänkte bjuda hem Kalle på att instalera ny pump och dusch och avsluta med söndags kaffe med gotter (han behver skämmas bort ibland). Marie ska komma med. Har ni lust att komma på söndags kaffe så är ni välkomna ni med och då kan du titta på var duvskaget skulle kunna tänkas vara.

Anders och Charlotte Tröjer
Jag har missat att här fanns kommentarer, kommer och tittar på blivande slag,satan att jag missat kaffet

Populära inlägg i den här bloggen

Avelsduvor till salu

8 1 5 !!!!!!

Träning,hur mycket och när.