När ämnesomsättningen är rätt


När Syre tillförseln fungerar i slaget och duvorna är vitala ser en duvas bröst muskulatur ut så här. Här har min dotter Tove fotat Sprint jr :s bröst muskulatur. När duvorna ser ut så här är första steget mot formen lagd. Sprint jr är aldrig tränad ,aldrig motionerad, står inne alltid med ett överfullt mattråg, dock lantmännens förnämsta skitfoder,!

Kommentarer

Jocke sa…
Nog för att man hajjade till när man såg bilden först....påminde svagt om något annat jag sett i min barndom....


Har faktiskt aldrig tittat på bröstet på en duva ordentligt. Sett att andra uppfödare gjort det och dom har förklarat varför, men tjurig som man är så bortförklarar jag sånt med "humbug"!

Förklara vad det är som gör att bröstet ser ut som det gör när duvan är i form! Dags att lära mig detta kanske...
Vad är det du varit utsatt för i din barndom!
Tråkigt är att de flesta duvgubbar avfärdar allt som humbug istället för att ta reda på om det finns något att lära ,hoppas att du är ett undantag.
när duvans ämnesomsättning fungerar,början den fälla sitt gamla dun ,vilket alla duvor som inte utsatts för syre, har mycket av. För att få igång ämnesomsättningen måste duvan vistas i ett slag med fungerande ventilation,så fort en duva "utsätts" för syre börjar ämnesomsättningen fungera, det gamla dunet faller och efterhand blir duvan lite varmare i kroppen,då börjar det hända som vi helt felaktigt kallar för form,vitare näbbar ,glansigare ögon,rosa bröst muskulatur m.m.
egentligen är det bara så att när syret kommer in i rätt mängd i duvans blodomlopp händer allt det här.Icke att förglömma, andningen fungerar genom att gomspalten öppnas lite mer,alltså utan mediciner får du samma resultat som när du "måste " ge ornithos medicin.F.Ö.Många tror att de när duvorna fått ornithos medicin lyckats att få duvorna i FORM,det som händer är att man på konstlad väg "skapat FORM" som efter ett par veckor åter försvinner efter som huvud problemet ; för lite syre inte är åtgärdat
Förstora bilden genom att klicka på den, då ser man tydligt de små blodådrorna(kappilärerna?)vilket är ett bra tecken på gryende storform.
Anonym sa…
Hej
Jag skal inte lega til nogot för Bengt förklarade veldigt bra .Men jag vilg bereta att jag tilempar den "metoden med".Selv ör jag intreserad utav trav och dör seter man hestar i två groper :
1 Trav huvod med andra ord bra syke mm.
2Hästar med bra syre uptagnig.
Hade du inte lega utt bilder på dit slag så man förstår att ett slag inte behöver vara ett slot för och vara fonktonelt.
Anonym sa…
Glömde skriva namn .Tony o
Tjotten sa…
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Tjotten sa…
Jocke!
Jag ska inte lägga mig i nakna bröst muskler då jag inte har någon erfarenhet alls, men jag blev nyfiken. Vad var det som var "något annat jag sett i min barndom...." som såg så ut. Inte ens med min vildaste fantasi kan jag få Bengts fingarar och ett naket duvbröst till något från min barndomen. Antagligen har vi skilda erfarenheter från vad vi upplevt i barndomen. Men vad syftade du på?
jocke sa…
.....glöm kommentaren om min barndom! Jag behöver bearbeta först ;) ( Humor eller inte...)

Syreupptagningen är naturligtvis av största vikt för en duva som tävlar. Om det kan påverkas av slagklimatet eller inte låter jag ännu vara osagt i min värld. jag tittar och funderar och så småningom kommer jag fram till om jag ska tro på detta eller inte!
Kom igen - ge mig mer o tänka på!

Syreupptagningen hos människor är jag dock mer förtrogen med. Där finns det inga möjligheter att påverka syreupptagningen i hemmet förutom om man bosätter sig på 5000meter över havsnivå. Du kan andas in rent syre i veckor, men direkt när man kommer till normala förhållanden så är värdena detsamma för en som inte andats rent syre i veckor. Det enda som kan påverka syreupptagningen hos människor är träning och ev höghöjd. Och om jag inte missminner mig så är det likadant med hästar.

Men som sagt, gamla kunskaper ska icke föraktas så fortsätt diskusionen.

By the way - en "ridellare var först hos mig idag ( och i distriktet) Undrar just vart hans duvor stammar ifrån .....
Märkligt att malmö duvor funkar så långt norr ut!
nått annat märkligt äratt det jag skriver i dag om syre/sundhet hörde jag första gången 1977,tror jag detvar, när jag en tid terroriserade H-P Kluth med nästan dagliga samtal per telefon .han kunde som ingen annan via telefon beskriva hur en duva skulle vara,b.la. det röda bröstmuskel partiet och den lätt vibrerabde muskulaturen på en sund duva.Sedan dess har jag varit frälst vid dessa tankar . Ännu mer mårkligt är att en sund miljö i duvslaget,läs, syrerik.är helt gratis det ända är att man måste lära sig det genom att leva med sina DUVOR och fråga o fråga o läsao skita i vad gamla duvgubbar tror är rätt.

Populära inlägg i den här bloggen

Avelsduvor till salu

8 1 5 !!!!!!

Träning,hur mycket och när.