Miss Blue Magic

Miss Blue Magic är dotter till Huub Hermans super duva BLUE MAGIC med en halvsyster till Veenstras Mr Blue, Blue Magic vann som unge 5 st 1.a pris samt 2 st 2:or och har sedan varit Huub Hermans stamhane . Blue Magic är en vanLoon duva och har tillsammans med Super 015 varit basen till hermans enorma framgångar i Holländska Limburgs långdistans klubb ,dvs, I den långa endagars tävlingen vilket är den stora saken i Holland alltså tävlingar från 60 till 90 mil. På senare år,innan Veenstras slutauktion,började heermans slå in de lite snabbare Veenstrs duvorna för att  nå ännu större framgångar. Långdistans duvor som inte drabbats av tröghet som så många av de vanliga långdistans stammarna har gjort,
 

De Blue Magic,far till Miss Blue ;Magic

Mor till Miss Blue Magic , dotter Mister surhuizem och därmed halvsyster Mr Blue

Kommentarer

Anonym sa…
Hej Bengt!
Det var bra skrivet!
Det är inget nytt att medan på mitten av 80´talet försökte man tillföra snabbare (Janssen) duvlinjer till långflygare för att kunna "hinna med" Då såg ut en stamtavla ungefär så att en av de fyra förfäderna var en kortditansare.
Nuförtiden är den siffran ibland upp till 75% men minst två av fyra förfäderna har en kortdistans bakgrund i de moderna longdistans duvorna!

Populära inlägg i den här bloggen

Avelsduvor till salu

8 1 5 !!!!!!

Träning,hur mycket och när.