Mask !!!

Förr +30  år sedan gav jag maskmedel till mina duvor. Pratade med en vän kring ,problemet med mask. Ingen av oss har gett mask kurer på länge . Kanske för att  vi inte har sett några akuta problem med mask. Hur gör ni ?.

Kommentarer

Farre sa…
hej Benkt jag avmaskar mina duvor varje år, föra året jag har sett många många och stora mvh Farre
Anonym sa…
Kan hålla med Farre. Ska man avmaska så tycker jag att man ska göra det efter behov, själv brukar jag skicka avföring till SVA (kostar 700sek) och tycker de efter proverna att det borde utföras avmaskning så gör man det.

Man ska inte avmaska bara för att det finns medel för det, ALDRIG på måfå!!! Läser man på så förstår ni varför man ska inte avmaska duvor utan att först undersökt det med prover.

De 2 gångerna på senaste 10 år har jag sett med blotta ögat långa vita mask, men avmaska med ett bra medel. Köp inte något ni inte har bevis på att det verkligen rensar !
Anonym sa…
Hur kan du Bengt och din vän veta att det INTE finns akuta behov att avmaska om ni inte avmaskat på 30 år?
Masken kommer inte ut via avföringen om du inte ger något medel mot det !!!!

Om du gör som förgående talare med SVA, så kanske du får fram stora ANAKONDOR efter 30år :) !! Lycka till!
Farre sa…
Hej jag har skickat till SVA för några år sedan dem hittade hår maskar och cocsidos fick ingen medicin dem sa bara ren vatten jag tror att dem vet inte mycket om duvor, duvor måste vara friska om dem ska tävla ock visa sin bästa sida
Jag vet , har hört, att om slaget är torrt, kan mask o coccidier inte överleva. Torrhet i slaget kommer inte genom att sätta in ett element,utom att få en bra ventilation. Värme utan ventilation ger enbart mer grogrund för mask o coccidier
Anonym sa…
Bengt! Eftersom jag vet att ditt slag liknar ett vandrarhem, så mit råd är att avmaska!
Men det är bara ett råd. Man får göra vad man vill.

MVH: Sven1953
Tack för rådet,jag gör så i mitt vandrarhem att inga nya duvor blandas med mina egna utan de hålls isolerade, helst i nätgård med botten av nät .Sedan får de bo separat i en ca5 dar och få ett bra medel.mot gulknopp. Men mot mask har jag inte gett. Min kur mor mask är luft och ljus,men kanske jag får ändra mig.

Populära inlägg i den här bloggen

Avelsduvor till salu

8 1 5 !!!!!!

Träning,hur mycket och när.