O L R ?

Här r det tänkt att jag ska få ungar till one loft race. Just det här paret är väldigt ungt, men de gick i par snabbare än jag trott var möjligt med en hona som är född i slutet juli. Men hon har snabbt och uthålligt  påbrå.,själv  är hon helsyster till ostseerennen essduvan 2015.där mamman var essduva i Algarve.
Fler av mina par för 2016 finns under sidan "Avel 2016",fler än de 5 första kommer efter hand

Kommentarer

Anonym sa…
Hej Bengt!
Jag tror du tänker fel lite grann! Till OLR ändamål brukar man skicka ungar efter ett beprövat avelspar. Då man vet av erfarenhet att parets ungar fungerat BRA flera år i rad. Bara att man parar två duvor som har liknande stam som bla, bla, bla ... och skicka ungar efter de är rena lotteri! Det är bara kasta ut pengar via fönstret. Ha tålamod och vänta med att skicka ungar på OLR tills du hittar det rätta paret!

Ja, dina tankar kan nog vara rätt. Men de passar inte mig. Det finns ett fåtal i världen som lyckas regelbundet på OLR ,men de har oftast ett enormt utbud av duvor att välja bland men oftast inte ett par som ger dessa OLR,vinnare.Se på Gehrken,hans linje (Braveheart ) är fantastisk men oftast är det barnbarn och oftast hos andra odlare. I år var det ett direkt barn där mamman var inköpt.Jag tror att det viktiga är att det är linjer som fungerat i olika slag och sedan får man hoppas. Men det jag tänker göra i år,är att ta tidiga ungar ,kolla hur de utvecklas med sundhet och kropp och sedan ta syskon till OLR.

Populära inlägg i den här bloggen

Avelsduvor till salu

8 1 5 !!!!!!

Träning,hur mycket och när.